Inhalarea bacteriilor din sistemele de aer condiţionat face noi victime la New York

Bilanțul epidemiei de legionelloză (datorită în special inhalării unor bacterii din sistemele de aer condiționat) a crescut miercuri seara la New York la 8 morți, 97 de persoane afectate și 92 spitalizate, informează AFP, citând un comunicat al primăriei orașului american.
Iulian Tudor
06 aug. 2015, 05:42
Inhalarea bacteriilor din sistemele de aer condiţionat face noi victime la New York

Această epidemie este cea mai gravă înregistrată vreodată în New York, dar primarul Bill de Blasio afirmase marți că vârful epidemiei a trecut.

Dintre cele 92 de persoane spitalizate de la declanșarea epidemiei în 10 iulie, 48 au fost tratate și au putut să se întoarcă acasă, a precizat primăria miercuri, adăugând că persoanele decedate erau toate vârstnice și avuseseră probleme medicale.

„Maladia legionarului” este o formă de pneumonie datorată unei bacterii care se răspândește prin circuitele urbane de distribuție a apei calde, sistemele de climatizare și lagunele industriale.

De la începutul epidemiei la New York, ea a fost găsită în turnurile de climatizare a cinci imobile din sudul cartierului Bronx. Turnurile au fost dezinfectate.

Bilanțul era în weekendul trecut de patru morți, 71 de persoane afectate și 55 spitalizate. El a trecut apoi la șapte morți, 86 de bolnavi și 64 de persoane spitalizate, înaintea noului bilanț de miercuri seara.

„Vreau să reamintesc că boala nu este contagioasă, că ea nu poate trece de la o persoană la alta”, insistase marți primarul. „Nu există riscuri pentru aprovizionarea noastră cu apă”, a adăugat el, precizând că vârful epidemiei a fost în 30 iulie și că de atunci a fost observată o „reducere a creșterii cazurilor”.

Infecția rezultă din inhalarea picăturilor de apă contaminată. Bacteria poate fi dispersată în aer de „ceața” care iese din turnurile de răcire a aerului.

„Maladia legionarului” este, potrivit primarului De Blasio, o „problemă medicală persistentă” de mai mulți ani și el a anunțat că se lucrează la o nouă legislație pentru a se încerca o mai bună contracarare a acesteia.

Imobilele din Bronx în care a fost depistată bacteria adăpostesc un spital, un hotel, un centru comercial și două întreprinderi.

Infecția este cunoscută sub denumirea de „maladia legionarului” de la prima epidemie cunoscută, survenită în 1976 într-un hotel din Philadelphia, unde se ținea o conferință a Legiunii Americane, principala asociație a foștilor combatanți din țară. Peste 220 de persoane s-au îmbolnăvit atunci, iar 34 dintre ele au decedat.

Citeşte şi Iată la ce RISCURI de expui dacă foloseşti AERUL CONDIŢIONAT

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cel mai periculos obicei de la plajă, dar și piscină. Medicul Vlad Ciurea spune că poate fi fatal: ”Se poate întâmpla o nenorocire”
Capital.ro
Ungurii lovesc chiar în inima Transilvaniei. Ungaria acuză România
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Aleră nucleară la Moscova. Panică la metroul și oameni blocați în stații
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Românii trebuie să depună în fiecare an acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
ALERTĂ NUCLEARĂ FALSĂ ÎNTR-UN PASAJ DIN METROUL MOSCOVEI A PROVOCAT PANICĂ
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...