1. Genele. Da, acest lucru nu poate fi controlat de tine. Un studiu din 2004 a concluzionat că țânțarii sunt atrași mai mult de grupele de sânge O decât de cele de tip A sau B, scrie doctorulzilei.ro.
2. Respirația. Cei care au un metabolism accelerat sau sunt mai mari repiră mai repede. Țânțarii sunt atrași de cei care elimină mai mult dioxid de carbon. De aceea femeile gravide reprezintă ținta perfectă pentru țânțari.
3. Transpirația excesivă. Chimicalele eliberate din transpirație acționează ca un magnet pentru țânțari. De asemena, țânțarii se orientează și după căldura corpului care poate fi generată de mișcare sau de hainele închise la culoare care atrag căldura.
4. Parfumurile florare. Țânțarii femelă au nevoie de proteinele din sânge pentru ouăle lor, pe când țânțarii bărbați sunt mai mult atrași de flori. Astfel, parfumul floral îi poate atrage.
5. Labele picioarelor. Țânțarii sunt atrași de zonele puternice vascularizate, astfel că labele picioarelor nu fac excepție atunci când aplici soluție anti-țânțari.
Citeşte şi Remedii naturale împotriva pişcăturilor de ţânţari