Pentru a satisface astfel de standarde, în urmă cu patru ani Universitatea Hyperion din Bucureşti a realizat un studio de televiziune online cu cele mai avansate tehnologii HD (2K) ale momentului respectiv, pentru studenţii de la specializările Jurnalism, Regie de film şi TV, Imagine de film şi TV, care a constituit o importantă bază pentru lucrări practice, de antrenament pentru viitoarea profesie.
Odată cu tendinţa actuală de trecere la standarde şi mai avansate, în această vară Universitatea Hyperion, în cadrul proiectului „Profesioniști în domeniul Artelor și Jurnalismului” – cofinanțat din Fondul Social European, a realizat încă un studiou TV de mare complexitate, folosind tehnologia Ultra HD (4K) şi aparatură de la cei mai importanţi producători ai momentului actual, pentru studenţii de la specializările Arte şi Jurnalism. Studioul este dotat cu camere de tip Blackmagic Design, Canon și Panasonic, mixer video Blackmagic Design Television Studio, mixer și procesor audio Behringer, encoder streaming Teradek VidiU, sisteme audio Sennheiser, computere Dell etc.
Studioul de înaltă definiție Hyp TV funcționează la rezoluția de 3840×2160 pixeli. Demn de menționat este faptul că Universitatea Hyperion, prin politicile educaționale pe care le promovează, pune la dispoziția studenților cele mai performante echipamente TV, ținând pasul cu avansul tehnologic în televiziune, în această epocă informatică, față de majoritatea televiziunilor din România care transmit încă la rezoluție de SD 720×576 pixeli 4:3, unele SD 720×576 pixeli 16:9 și câteva doar la Full HD 1920×1080 pixeli.
Pe lângă achiziționarea acestor echipamente pentru studioul TV, profesorii din Universitatea Hyperion împreună cu studenții au proiectat și asamblat mai multe tipuri de quad-coptere, hexa-coptere și octa-coptere, utilizând atât microcontrolere de tip AVR, cât și noile microcontrolere cu arhitectura ARM pe 32 de biți.
Dronele au fost echipate cu stabilizatoare de imagine, precum și cu camere video digitale High Definition și Ultra High Definition de tip DSLR, cu scopul de a obține imagini video și poze la rezoluții mari.
În cele din urmă, pentru a testa și a înțelege mai bine aplicabilitatea acestor drone, studenții au beneficiat de cursuri de zbor, în mai multe locații din țară și străinătate, în vederea aprofundării tehnicilor de filmare aerienă, fiind asistați de experți în industria cinematografică.
De asemenea, au fost simulate operațiuni de tip search & rescue în zone greu accesibile prin mijloace convenționale, multicopterele reprezentând soluția cea mai bună pentru desfășurarea unor astfel de activități.
Ca şi în anii precedenți, profesorii de la Facultăţile de Jurnalism, Arte, Automatică şi Informatică Aplicată reușesc să canalizeze spre înaltă performanţă entuziasmul şi creativitatea noilor generaţii de studenți, pentru a păstra şi amplifica renumele de care se bucură de mulţi ani absolvenţii Universităţii Hyperion.
Proiectul „Profesionişti în domeniul artelor şi jurnalismului”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară nr. 2, urmăreşte „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” şi face parte dintr-o serie de 7 proiecte europene pe care Universitatea „Hyperion” din București le desfăşoară pentru studenţii săi pe o perioadă de 18 luni. Scopul este acela ca studenţii înscrişi în grupul ţintă să dobândească cunoştinţe şi aptitudini practice prin participarea la stagiile de practică organizate în Universitate şi în afara acesteia, pentru a accede mai uşor pe piaţa muncii după absolvirea facultăţii.
Informaţii despre desfăşurarea acestui proiect se găsesc pe site-ul www.artejurnalism.hyperion.ro.