Scandal DIPLOMATIC între România şi Ungaria. Ambasadorul român la Budapesta s-a prezentat la MAE ungar

Victor Micula, ambasadorul român la Budapesta, s-a prezentat, marţi, la Ministerul Afacerilor Externe ungar, după ce a cerut, luni, o audienţă, pentru a discuta pe tema declaraţiilor ambasadorului ungar la Bucureşti, Botond Zakonyi.
Iulian Tudor
11 aug. 2015, 12:36
Scandal DIPLOMATIC între România şi Ungaria. Ambasadorul român la Budapesta s-a prezentat la MAE ungar

Victor Micula a cerut luni o audienţă la MAE al Ungariei şi a mers marţi la sediul ministerului pentru a exprima dezacordul puternic faţă de conţinutul declaraţiilor făcute de ambasadorul Zakonyi Botond cu privire la ansamblul relaţiilor bilaterale româno-ungare.

„Precizăm că audiența desfășurată astăzi, 11 august, la sediul Ministerului Afacerilor Externe ungar, unde dl. Ambasador Victor Micula a fost primit de secretarul de stat Levente Magyar, a avut loc la solicitarea părții române, transmisă MAE ungar în cursul zilei de ieri, 10 august, și nu ca urmare a unei convocări din partea MAE ungar. La solicitarea Ambasadei României, MAE ungar a răspuns în cursul dimineții de astăzi, 11 august, stabilind audiența pentru aceeași zi”, se arată într-un comunicat aal MAE.

Sursa citată precizează că audiența a fost cerută ca urmare a instrucțiunilor MAE român pentru a transmite direct oficialilor ungari poziția părții române privind interviul acordat de ambasadorul ungar la București cotidianului România Liberă.

„Ambasadorul român la Budapesta a transmis aceleași mesaje pe care reprezentatul MAE român le-a comunicat însărcinatului cu afaceri a.i. al Ambasadei Ungariei la București în cursul zilei de ieri, 10 august”, adaugă aceeași sursă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) l-a convocat luni dimineață, ca urmare a interviului recent acordat de ambasadorul ungar, Zakonyi Botond, pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ungariei la București, Nagy Karoly Zoltan, context în care s-a arătat că partea ungară nu este încă pregătită să respecte cadrul general al relației bilaterale, potrivit unui comunicat remis de MAE.

Scandal DIPLOMATIC între România şi Ungaria. Declaraţii HALUCINANTE ale ambasadorului Zakonyi

Agenția ungară oficială de presă MTI a anunțat marți că ministerul ungar de Externe l-ar fi convocat pe ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, în legătură cu afirmațiile de luni ale prim-ministrului Victor Ponta, potrivit cărora Ungaria încearcă „să provoace” România.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, referitor la interviul acordat de ambasadorul Ungariei la București, că guvernul țării vecine dorește să provoace autoritățile române în contextul criticilor la care este supus de țările europene și de Statele Unite.

„Cred că Guvernul Ungariei — și ambasadorul face jocul guvernului — încearcă foarte tare să ne provoace. Ei în acest moment sunt criticați de toată Europa și de America pentru antisemitism, pentru revizionism, pentru prietenia cu Rusia, pentru gardul pe care îl fac împotriva imigranților și atunci încearcă o chestie: Hai să tragem și România în scandal. Eu nu vreau să fac chestia asta. Vreau să răspundă ei pentru ceea ce fac acolo. (…) Nu vreau să mă las provocat”, a spus Ponta, la România TV.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'