„În 2010, când am fost numit trezorier al partidului aveam peste 10.500.000 euro datorii rămase din campaniile electorale precedente. Astăzi, datoriile sunt (…) undeva la șapte milioane de euro, dintre care un milion de euro este contravaloarea sediului din Kiseleff 10, pe care urmează să-l achiziționăm, așa se înregistrează contabil contractul de vânzare-cumpărare. Practic, noi am scăzut cu patru milioane și jumătate din datorii”, a declarat Drăghici la sediul AEP.
Citeşte şi: Alina Gorghiu, de acord cu propunerea PSD privind analizarea de către specialişti a Codului Fiscal
Întrebat dacă PSD are conturi blocate, deputatul a răspuns afirmativ. „Din păcate, sunt unii executori judecătorești care, în opinia noastră, respectă mai puțin legea. De aceea, am fost nevoiți să facem și sesizări penale în unele din cazuri. Judecata pe fond ne-a dat dreptate. Le-am deblocat (conturile — n.r.), dar în continuare vin alți executori de la o zi la alta pe filiale din țară și se înscriu pe conturile noastre de la centru ca să ne poprească veniturile.
Ne este dificilă activitatea și încercăm să le rezolvăm pe toate. Ideea este că în 2010 (…) aveam nouă popriri în curs și inclusiv sechestrul pe o parte din bunuri. Astăzi, situația financiară a partidului este cu mult mai bună — poprirea este una singură instituită acum trei zile și este în curs de soluționare până la sfârșitul săptămânii”, a explicat Drăghici.
El a mai afirmat că Statutul PSD ar trebui modificat în sensul că un membru de partid care nu cotizează trei luni sau șase luni la rând să fie suspendat sau exclus din partid.
Citeşte şi: RAPORT AEP. Câţi bani au cheltuit candidaţii în campania pentru Cotroceni. Cu ce DATORII au rămas
„Intenționez până la congres să încerc și această chestiune (să amendez Statutul în sensul acesta — n.r.). (…) Cel puțin atât, dacă nu chiar suspendarea din partid, să nu poți să te înscrii ca și candidat pe locurile interne de conducere, dar și candidat în competițiile cu alte partide politice sau alți candidați”, a precizat Drăghici.