Nu există nici o garanţie că vă veţi mai recupera vreodată un gadget pierdut sau furat, merită în schimb să faceţi tot ce este posibil pentru a încerca. În plus, dacă nu veţi mai pune din nou mâna pe telefonul, tableta sau PC-ul vostru, ar trebui mâcar să vă asiguraţi că ,,noul proprietar” nu vă vede pozele din vacanţă sau orice alte documente sensibile. Activitatea de localizare implică multe scenarii şi fiecare vine cu avantajele şi dezavantajele sale. Mai jos, le voi detalia pe cele mai populare şi uşor de implementat, în speranţa că, data viitoare când veţi trece printr-o astfel de experienţă neplăcută veţi fi mai pregătiţi.
În teorie, atâta timp când un gadget este pornit şi conectat la internet, poate fi găsit. În unele cazuri, puteţi pune parolă pe el sau îi puteţi şterge tot conţinutul. Indiferent de context însă, trebuie să parcurgeţi câţiva paşi înainte ca aparatul în cauză să nu mai fie în posesia voastră. Din acel moment, este prea târziu şi nu mai aveţi nici o soluţie. Aţi fi tentaţi să credeţi că este mult mai probabil ca un astfel de tutorial să funcţioneze în cazul unui telefon sau al unei tablete cu un SIM de internet. În realitate, chiar şi dacă cineva v-a pornit laptopul şi s-a conectat la internet zece secunde, îl puteţi localiza cu o precizie mai mare decât v-aţi aştepta.
iPhone, iPad şi Mac
În ultimii ani, cei de la Apple au devenit foarte eficienţi în a vă ajuta să vă localizaţi iDevice-urile şi sistemele Mac. Prin serviciul ,,Find My …”, va puteţii localiza un iPhone, un iPad sau Mac. Puteţi pune parolă pe acesta de la distanţă sau îi puteţi şterge tot conţinutul.
Vezi cum poți afla imediat unde ți-ai pierdut sau ți-a fost furat telefonul!