PSD îi cere demisia lui Gheorghe Seculici

Conducerea PSD Arad a prezentat, luni, o serie de documente din care ar reieşi că preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, consilier judeţean, face afaceri cu CJ, prin intermediul firmei de proiectări pe care o deţine, astfel că PSD îi cere demisia pentru incompatibilitate.
Romania TV
09 apr. 2012, 11:57
PSD îi cere demisia lui Gheorghe Seculici

Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, a prezentat, într-o conferinţă de presă, documente prin care susţine că liderul PDL Arad, Gheorghe Seculici, a devenit incompatibil cu funcţia de consilier judeţean.

Conform lui Căprar, care este la rândul său consilier judeţean, documentele provin din setul depus de Confort SA la CJ Arad în urma câştigării licitaţiilor pentru unele lucrări din cadrul proiectului Masterplan Apă-Canal, documente prin care trebuia să prezinte subcontractorii. Pe lista subcontractorilor se regăseşte şi firma Proiect S.A., care se ocupă cu proiectări.

Căprar a susţinut că Gheorghe Seculici derulează afaceri cu Consiliul Judeţean (CJ) Arad, iar „informaţia este certificată de documente, care arată faptul că firma Proiect SA (deţinută de Seculici – n.r.) este subcontractant al firmei Confort SA Timişoara”.

Conform PSD, în documentaţia proiectului „Masterplan Apă-Canal”, derulat de CJ Arad, firma Proiect SA apare în calitate de subcontractant la două licitaţii, cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică, urmând să primească 206.686 lei, respectiv 177.000 de lei.

Căprar a arătat că, potrivit Legii 161/2003 pentru prevenirea şi sancţionarea corupţiei, un consilier judeţean care este administrator sau acţionar la o firmă care derulează afaceri cu Consiliul Judeţean este în stare de incompatibilitate.

„Spiritul legii este clar: un consilier nu poate derula contracte cu CJ. Prin urmare, Gheorghe Seculici, subcontractant pe banii CJ Arad, este în situaţie de incompatibilitate şi trebuie să demisioneze din funcţia de consilier judeţean”, a declarat liderul PSD Arad.

Căprar a spus că „este inadmisibil că Seculici, în calitatea sa de fost preşedinte al CJ Arad şi pretendent la această funcţie, s-a complăcut în situaţia de a fi declarat incompatibil”.

„Este interesant faptul că firma condusă de Gheorghe Seculici participă la licitaţie împreună cu firma Confort din Timişoara, a omului de afaceri Georgică Cornu. Este vorba despre firma suspectată de DNA că derulează afaceri necurate cu Nicolae Ioţcu şi Gheorghe Falcă”, a declarat Căprar.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Gheorghe Seculici a spus că va formula un punct de vedere care va fi transmis în cursul zilei de luni.

Conform declaraţiei de interese de anul trecut, Seculici deţine 17,5 la sută din acţiuni la SC Proiect SA Arad, unde este şi director, valoarea acţiunilor fiind de 105.000 de euro. Liderul PDL Arad nu menţiona niciun contract cu statul în declaraţia de interese.

„Nu am mai derulat niciun contract cu statul de câţiva ani”, declara, în luna octombrie 2011, Gheorghe Seculici.

Masterplanul Apă-Canal este un proiect de infrastructură care prevede extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad, cu o valoare totală de 139.592.104 de euro.

Uniunea Europeană finanţează aproximativ 76 la sută din proiect, diferenţa fiind asigurată de Guvernul României şi Compania de Apă Arad, prin intermediul căreia se derulează contractul şi care este deţinută de CJ şi CL Arad.

Consiliul Judeţean Arad are în derulare şase contracte cu Confort SA, în valoare de aproximativ 115 milioane lei, reprezentanţii CJ Arad declarând că toate aceste contracte cu firma deţinută de omul de afaceri timişorean Georgică Cornu au fost semnate în 2011, în urma unor licitaţii publice.

Purtătorul de cuvânt al CJ Arad, Andreea Oţoiu, preciza că cel mai important contract semnat exclusiv cu Confort este pentru realizarea proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide din judeţul Arad”, cu o valoare de 45 de milioane de lei. Contractul prevede construirea unor staţii de transfer a deşeurilor, a unor staţii de compostare şi sortare, dar şi închiderea şi reabilitarea depozitelor neconforme de deşeuri.

Al doilea contract important este semnat cu asociaţia de firme Confort SA şi ICIM Arad, pentru proiectul „Drumul Vinului: Păuliş – Ghioroc – Covasant – Şiria”, derulat de CJ Arad şi co-finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, în baza unui contract de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin POR şi are o valoare totală de 61.353.550,95 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 48.401.644,20 lei. Proiectul este implementat pe teritoriul administrativ al comunelor Păuliş, Ghioroc, Şiria şi Covasant vizează reabilitarea a două drumuri din zonă (24 de kilometri).

CJ Arad mai are în derulare patru contracte semnate cu Confort SA, pentru reabilitarea unor drumuri judeţene, a căror valoare însumată este de nouă milioane de lei.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, a declarat că municipalitatea are şapte contracte semnate cu firma timişoreană, urmând ca acestea să fie făcute publice.

În 29 martie, poliţiştii au ridicat de la Primăria Arad mai multe documente legate de licitaţiile la care a participat firma Confort SA din Timişoara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, ancheta se referă la dosarul în care Primăria Timişoara a semnalat că a fost falsificată semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu şi a altor funcţionari ai Primăriei Timişoara pe documente prezentate de Confort la o licitaţie organizată în Arad.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, declara că documente legate de aceeaşi firmă au fost solicitate de poliţişti şi altor administraţii din ţară care au contracte cu societatea.

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza, la rândul său, că sunt ridicate acte de la Primăria Arad şi Consiliul Judeţean într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare, nefiind vorba despre percheziţii.

„Cu referire la informaţiile apărute în mass-media în cursul zilei de 29 martie 2011 privind percheziţii efectuate de procurorii DNA la Arad, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarele precizări: Nu este vorba de efectuare de percheziţii, ci de ridicare de documente de la Primăria Arad şi de la Consiliul Judeţean Arad într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Omul de afaceri Georgică Cornu declara că dosarele ridicate de la Primăria Arad vizează lucrări în derulare, dar că acest lucru nu înseamnă că sunt probleme, el precizând că firma sa nu este „o firmă de partid” şi că nu vrea să intre în scandaluri.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'