Imigranţii europeni cer cetăţenie britanică. Motivul este INCREDIBIL

Teama că Marea Britanie ar putea părăsi Uniunea Europeană, după referendumul pe care premierul David Cameron a promis că-l va organiza cel târziu în anul 2017, determină mii de imigranți europeni stabiliți în Marea Britanie să înceapă formalitățile pentru obținerea dublei cetățenii, consemnează agenția EFE citând ediția de luni a cotidianului The Guardian, citat de Agerpres.
Filip Stan
17 aug. 2015, 13:53
Imigranţii europeni cer cetăţenie britanică. Motivul este INCREDIBIL

Conform unui sondaj efectuat de publicația menționată, majoritatea europenilor care lucrează în prezent în Marea Britanie cred că ieșirea acestei țări din blocul comunitar le-ar face viața mult mai problematică. Drept urmare, mii de europeni au început să-și depună actele pentru a primi cetățenia britanică ori se gândesc să facă acest lucru.

De fapt, europenii care au un loc de muncă în Marea Britanie se tem că, în urma părăsirii UE, autoritățile de la Londra le-ar putea anula permisul de muncă și ar putea pierde și alte avantaje.

Atât înainte cât și după ce a câștigat alegerile legislative de pe 7 mai, premierul Cameron s-a arătat hotărât să renegocieze raporturile țării sale cu UE — în sensul transmiterii mai multor atribuții dinspre Bruxelles către Londra — și apoi, nu mai târziu de 2017, să convoace un referendum la care britanicii să decidă dacă mai vor să rămână în blocul comunitar. Discuțiile au început deja, iar la Consiliul European din luna decembrie se va face o primă evaluare a evoluției acestora, potrivit Agerpres.

Printre obiectivele principale pe care Cameron le urmărește se numără obținerea unui drept de veto asupra deciziilor comunitare de natură să afecteze interesele naționale britanice și diminuarea fluxului imigranților est-europeni în Marea Britanie, în special prin adoptarea unor măsuri care să restricționeze accesul acestora din urmă la sistemul britanic de asistență socială.

Citeşte şi Efectele afluxului de imigranţi în Europa: Poliţiştii germani cer reintroducerea controalelor la frontiere

Conform datelor furnizate de guvernul de la Londra, numărul cetățenilor comunitari care au primit cetățenia britanică a crescut de la 10.000 în anul 2009 la 18.000 în 2013.

Dar cei care doresc să obțină cetățenia britanică trebuie să dovedească faptul că au trăit cel puțin cinci ani în Marea Britanie și să promoveze un examen denumit ‘Life in the UK Test’ (Test privind viața în Regatul Unit). Testul constă în întrebări despre ‘valorile și principiile’ societății britanice, iar participanții trebuie să arate că au cunoștințe cu privire la ‘evenimentele și persoanele care au marcat istoria Regatului Unit’.

The Guardian a intervievat și imigranți stabiliți în Marea Britanie pentru a afla opinia lor. ‘Văd problemele pe care le au cei veniți din India sau din alte țări din afara Europei atunci când doresc să-și reînnoiască viza de imigrant calificat și nu mi-aș dori să trec și eu prin așa ceva’, afirmă un inginer electronist italian.

La rândul său, un inginer polonez în vârstă de 28 de ani crede că, dacă Marea Britanie va ieși din UE, pentru el va fi mai greu să obțină statutul de rezident permanent. ‘Problema este că nici să mă întorc în țara mea nu va fi ușor. Mi-am petrecut aici (în Marea Britanie) întreaga viață adultă. Teoretic, pot să fac același lucru și în altă parte, dar nu știu dacă voi putea să găsesc de lucru în Polonia’, spune inginerul polonez.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Ce se întâmplă cu toți românii care au rate și credite. Veștile sunt excelente de la Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, Reiffeissen și CEC Bank. IFN-urile nu mai au voie să facă așa ceva. Milioane de clienți respiră ușurați
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Acțiunile Crowdstrike scad cu aproape 15% după o eroare de securitate care a provocat haos global
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'