UNPR îşi lansează un program naţional. Gabriel Oprea mizează şi pe sprijinul lui Iohannis

UNPR va lansa în decembrie un program intitulat "Siguranţă şi Prosperitate pentru România", pe teme economice, sociale şi de politică externă, a anunţat, marţi, liderul formaţiunii, Gabriel Oprea. Liderul UNPR a invitat partidele la negocieri pe acest subiect şi a arătat că mizează şi pe sprijinul lui Klaus Iohannis.  
Ionela Marcu
18 aug. 2015, 10:04
UNPR îşi lansează un program naţional. Gabriel Oprea mizează şi pe sprijinul lui Iohannis

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) a lansat, marți, spre dezbatere publică cinci teme din programul său național „Siguranță și prosperitate pentru România”.

„Cele cinci teme sunt următoarele: Renașterea națională, funcționarea statului, rolul României în lume, funcționarea economiei și noul stat social. La aproape o sută de ani de la Unirea din 1918 consider că suntem obligați să definim o viziune pe termen lung pentru România. UNPR își asumă această misiune și invită toate partidele la un dialog onest pe aceste teme. Programul naţional „Siguranţă şi Prosperitate pentru România” este punctul de plecare în aceste discuţii cu toate partidele politice. (…) Acest document lansat şi asumat de UNPR abordează subiecte extrem de importante pentru societate şi definitorii pentru noi ca partid”, a spus președintele UNPR, Gabriel Oprea, într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

Liderul UNPR a evitat să spună dacă a discutat şi cu partenerii din coaliţie, în special cu PSD, pe tema lansării acestui program, însă precizează că niciun partid „responsabil” n-ar avea cum să fie deranjat de astfel de propuneri. „Este viziunea noastră politică, a UNPR, un partid pe propriile picioare, un partid responsabil. (…) Eu nu cred că un partid politic responsabil din România poate fi deranjat de astfel de propuneri, care sunt nişte propuneri simple de construcţie împreună şi de chemare la dialog”, a spus Oprea.

Pe de altă parte, UNPR vrea ca în acest proiect să se implice şi preşedintele Klaus Iohannis, pentru a „armoniza” toate punctele de vedere. „Preşedintele României, cel care este omul ales de popor, este cel care va trebui să armonizeze, cel care va trebui ca toate aceste entităţi, partide politice, ONG-uri, cetăţeni, să se aşeze la dialog şi să putem ca împreună să avem o viziune pe termen lung”, a explicat vicepremierul Oprea.

El a adăugat că prima temă, renașterea națională, se referă la restabilirea echilibrului demografic și este strâns legată de valorile familiei.

Ne propunem guvernarea orientată spre familii și nu spre indivizi. Ca măsuri concrete propunem susținerea familiilor cu copii, nu atât prin stimulente directe, cât prin servicii publice de calitate. De exemplu, creșterea numărului de creșe publice, care să poată îngriji copiii de la vârsta de un an, extinderea programului ‘Școală după școală’, gratuit până la ora 18,00″, a menționat Oprea.

În ceea ce privește funcționarea statului, liderul UNPR a propus creșterea salariilor în sistemul public în paralel cu reorganizarea sistemului.

„Funcționarea economiei este o altă temă vitală pentru România. Viziunea pe care UNPR și-o asumă este consolidarea competitivității economiei naționale, ținând cont de atuurile și de oportunitățile pe care le avem ca țară. Sunt cinci pârghii pe care le putem acționa în beneficiul României: un Cod fiscal care să încurajeze investițiile, facilități pentru încurajarea capitalului românesc, protejarea resursei umane înalt calificate, agricultura și dezvoltarea transporturilor”, a menționat Oprea.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Devine obligatoriu peste tot în România. A venit ordinul direct de la Guvern
Playtech.ro
Zodiile care vor avea succes pe toate planurile în următorii 10 ani. Se vor lăfăi în lux
DailyBusiness
Lovitură cruntă din partea BNR! Cresc ratele românilor
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Românii care trebuie să-și verifice cardurile. Se dau banii de la stat
Ego.ro
Ținuta de mii de euro pe care Carmen Iohannis a purtat-o la Jocurile Olimpice de la Paris. Poșeta de designer a atras toate privirile
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii puternice, până marți noapte! Cele 13 județe în care se vor resimți fenomenele meteo severe
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
INSP avertizează asupra pericolului virusului West Nile transmis prin înțepătura de țânțar
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!