Elena Udrea a contestat decizia luată, la începutul lunii august, de către magistraţii ICCJ de a fi judecată în continuare sub control judiciar în dosarul „Gala Bute”.
„Aştept la ora 15.00 să vedem ce se decide”, a declarat Udrea. Fostul ministru a precizat că şi-a păstrat argumentele invocate până acum de a i se ridica măsura controlului judiciar.
„Nu contest dreptul de a fi judecată, dar nu văd de ce trebuie să am măsuri preventive”, a explicat Udrea.
La termenul de la inceputul lunii august, Udrea a cerut să-i fie revocat controlul judiciar impus în dosarul „Gala Bute”, în care este judecată pentru corupție, plângându-se că se simte „vânată”, deoarece este fotografiată non-stop.
Citeşte şi: ELENA UDREA, întâlnire cu Dorin Cocoş în instanţă. Ce au vorbit cei doi foşti soţi. „Mă simt VÂNATĂ”
„Aș vrea doar să nu mai fiu fotografiată non-stop. Când nu sunt paparazzi, sunt câțiva cetățeni de bine care fac fotografii și apoi le trimit presei, astfel încât efectiv mă simt vânată.
Nu fac nimic mai mult decât face orice om. Da, și eu mănânc, și eu dorm, și eu mă duc la toaletă, dar nu cred că astea trebuie să fie momente pe care să le surprindem cu telefonul mobil și să le dăm spre publicare. Fiecare cetățean care are un telefon mobil devine un paparazzo în România”, spunea Udrea.
Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.
Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.