Astra Giurgiu, victorie în Liga Europa. Trupa lui Şumudică a revenit senzaţional de la 0-2

Astra Giurgiu a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa olandeză AZ Alkmaar, într-un meci din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, partidă în care a reuşit să revină după ce a fost condusă cu 2-0.
Filip Stan
20 aug. 2015, 10:14
Astra Giurgiu, victorie în Liga Europa. Trupa lui Şumudică a revenit senzaţional de la 0-2

AZ Alkmaar şi-a arătat forța încă din debutul meciului, reuşind să marcheze de două ori în mai puțin de trei minute, prin Markus Henriksen (min.11) și Vincent Janssen (min.13).

Elevii lui Marius Șumudică nu s-au demoralizat, însă, după cele două goluri încasate, ci au revenit în ofensivă, reușind să reducă din handicap prin Fernando Boldrin, în urma unei lovituri de colț executate de căpitanul Constantin Budescu (min.25). Impulsionați de acest gol, jucătorii Astrei s-au aruncat în atac, iar Budescu a fost foarte aproape de a restabili egalitatea în minutul 37, când șutul său a fost respins cu dificultate de portarul Rochet.

Finalul primei reprize a aparținut în totalitate echipei gazdă, care a marcat de două ori într-un interval de patru minute, prin Denis Alibec (min.41) și Alexandru Dandea (min.45), ultimul intrat pe teren în locul lui Boldrin (accidentat), Astra preluând astfel conducerea pe tabela de marcaj.

După pauză, jocul a fost la fel de deschis ca și în prima repriză, ambele formații mizând pe cartea atacului. iar ocaziile de gol nu au lipsit la cele două porți. Tabela de marcaj a rămas, însă, nemodificată până la final, Astra Giurgiu obținând o victorie meritată în fața puternicei echipei olandeze, clasată pe locul al treilea în sezonul trecut din Eredivisie.

Meciul retur dintre Astra și AZ se va disputa pe 27 august, la Alkmaar (21.00 — ora României), câștigătoarea acestei duble manșe având asigurată prezența în grupele Europa League.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Final de partidă, Astra – Alkmaar 3-2, calificarea se joacă joia viitoare, în Olanda.

Min. 83 Ultima schimbare la Astra, William de Amorim este înlocuit cu Alexandru Stan.

Min. 77 Enache preferă şutul în locul unei centrări de pe dreapta, mingea s-a dus peste poartă.

Min. 69 Fază complicată la poarta noastră, Silviu Lung reuşeşte să respingă într-o primă fază, balonul revine la olandezi, care îl trimit în poartă. Golul nu a fost validat, pentru că asistentul a semnalizat că mingea depăşise linia de margine înainte de a fi centrată.

Min. 67 A doua schimbare la Astra, Constantin Florea a intrat în locul lui Denis Alibec.

Min. 66 William de Amorim şutează de la 20 de metri, dar mingea trece peste poarta olandezilor.

Min. 63 Şut al lui Gouweleeuw, dar mingea trece departe de poarta noastră.

Min. 55 Astra a început slab acest început de repriză, iar olandezii poartă atacuri în viteză, dar nu au găsit drumul spre gol, iar giurgiuvenii se menţin în avantaj pe tabelă.

Min. 46 A început repriza secundă la Giurgiu.

Min. 45+4 Finalul primei reprize.

Min. 45+3 GOOOOL Astra! Alexandru Danea pune piciorul la un corner executat de Budescu, acesta deviază din prima în poarta olandezilor! Incredibilă revenirea giurgiuvenilor! Astra – Alkmaar 3-2!

Min. 45+1 Intervenţie acrobatică a portarului Silviu Lung, la un şut în forţă al lui Hupperts, după un contraatac în viteză al olandezilor.

Min. 40 GOOOL Astra! Denis Alibec egalează, în urma unei combinaţii excelente a giurgiuvenilor, la o lovitură liberă. Enache a fost cu ultima pasă, către Alibec, care a reluat din centrul careului sub bară!. Astra – Alkmaar 2-2!

Min. 33 Autorul golului Astrei, Boldrin, nu mai poate continua meciul. În urmă cu câteva minute el s-a ciocnit violent cu Enache, practic cei doi s-au dat cap în cap, iar Boldrin nu şi-a revenit. Comoţionat, el este schimbat cu Dandea.

Min. 26 GOOOL Astra! Boldrin reduce din diferenţă, cu o lovitură de cap, după o centrare covrig a lui Budescu, din corner. Din portarul oaspeţilor mingea a intrat în plasă. Astra – Alkmaar 1-2!

Min. 17 Primul şut pe poartă al Astrei este prins lângă bară de portarul olandezilor. Junior Morais a şutat din unghi, dar goalkeeper-ul lui Alkmaar nu a avut emoţii.

Min. 13 GOL Alkmar! Olandezii au punctat din nou, de data aceasta în urma unui corner. Mingea a fost trimisă pe jos şi a ricoşat la vârful de atac Janssen, care l-a învins pe Lung cu un şut din 12 metri! Astra – Alkmaar 0-2!

Min. 11 GOL Alkmaar! Contraatac clasic, purtat de Hupperts pe banda dreaptă, acesta îi pasează în centru lui henriksen, care îl învinge pe Lung! Astra – Alkmaar 0-1!

Min. 9 Arbitrul acordă deja primul cartonaş galben al meciului. Van Overeem nu a lăsat mingea în locul unde a fost semnalizat un ofsaid şi a fost sancţionat.

Min. 7 Astra a început în forţă şi chiar din primul minut a cerut un penalty, la o cădere în careu a lui William de Amorim. Giugiuvenii au mai mult iniţiativa, dar deocamdată nu şi-au creat mari ocazii.

Min. 1 A început partida de la Giurgiu.

Componenţa formaţiilor:

Astra: S. Lung – Queiros, Oros, V. Găman, J. Morais – Lovin, Boldrin – G. Enache, Budescu, De Amorim – Alibec.

AZ Alkmaar: Rochet – Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps – Ortiz, Luckassen – Hupperts, Henriksen, van Overeem – Janssen.

Astra şi Alkmaar se întâlnesc, joi, de la ora 19:00, în prima manșă a play-off-ului Europa League, LIVE VIDEO ONLINE la DIGI SPORT.

ASTRA ALKMAAR. Astra a trecut în turul II preliminar de Inverness, 1-0 în deplasare şi 0-0 acasă, iar în turul III preliminar, de West Ham United, 2-2 în deplasare ţi 2-1 acasă. Alkmaar a intrat direct în turul III preliminar, unde a trecut de Istanbul Buyuksehir, 2-0 acasă şi 2-1 în deplasare.

ASTRA ALKMAAR. „Plecăm cu șansa a doua și sperăm să realizăm această surpriză și să ne calificăm în grupele Europa League. Ne întâlnim și cu o situație inedită: jucăm primul meci acasă, în condițiile în care până acum am jucat mereu primul meci în deplasare. Acum trebuie să ne jucăm calificarea în deplasare. Sper să luăm o opțiune serioasă, să ne calificăm”, a spus Marius Șumudică înainte de ASTRA ALKMAAR, LIVE VIDEO ONLINE la DIGI SPORT.

ASTRA ALKMAAR. Arbitrul sloven Slavko Vincic va conduce partida ASTRA ALKMAAR. El va fi ajutat de asistenţii Bojan Ul şi Andraz Kovacic, arbitru de rezervă fiind Dragoslav Peric. Observator de arbitri va fi danezul Jorn West Larsen, iar irlandezul Patrick Mcgrath va fi delegat UEFA la meciul ASTRA ALKMAAR.

ASTRA ALKMAAR. Echipele probabile:

ASTRA: Lung – Queiros, Oros, Găman, Morais – Lovin, Boldrin – Enache, Budescu, De Amorim – Alibec. Antrenor: Marius Șumudică.

ALKMAAR: Rochet – Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps – Haye, Ortiz, Henriksen – Hupperts, Janssen, Dos Santos. Antrenor: John van den Brom.

ASTRA ALKMAAR, meci din prima manșă a play-off-ului Europa League, se joacă joi, de la ora 19:00, LIVE VIDEO ONLINE la DIGI SPORT.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gara din România care a fost invadată de gunoaie. Turiștii nu țin cont de reguli și fac o mizerie de nedescris
Capital.ro
Ordinul care intră în vigoare în România! Proprietarii de locuințe, obligați să obțină certificatul
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
CRESC facturile după expirarea plafonului! 5 milioane de români vor scoate mai mulți bani din buzunar
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Noi zile libere pentru bugetari, în 2025. Toate „punțile” și „minivacanțele” de anul viitor
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Tatăl lui Cătălin Măruță, internat la Institutul Matei Balș din Capitală! A fost depistat pozitiv cu COVID-19/ EXCLUSIV
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cine sunt pensionarii care vor primi pensii mai mici din septembrie 2024: Românii urmează să primească deciziile în plicuri, aduse personal de poștași
Capital.ro
Dispozitivul pe care mașinile trebuie să-l aibă la bord. S-a dat ordin în toată Europa
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
A fost prins Diavolul, cel mai căutat fugar! Lucra ca polițist când a comis teribila crimă
substantial.ro
Un român găsit legat de mâini și de picioare într-un canal din Bruxelles
MediaFlux
PENSIONARII care vor pierde BANI de la 1 septembrie LA RECALCULARE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!