Procesul Marianei Rarinca a fost amânat la Curtea de Apel, în această dimineaţă, pentru data de 10 septembrie, pentru ca aceasta să aibă timp să îşi angajeze un apărător. Instanţa îi acordase un apărător din oficiu, însă femeia a ales să îşi angajeze un avocat.
Curtea de Apel București a admis, luni, contestația în anulare a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a decis desființarea deciziei penale nr. 733/20.05.2015 de achitare a Marianei Rarinca și rejudecarea apelului.
La finalul procesului, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Livia Stanciu, nu a dorit să facă declarații presei, în timp ce Mariana Rarinca a acuzat faptul că șefa ÎCCJ a venit în fața instanței „pentru a intimida cumva judecătorii și pentru a da lecții de drept”.
Elena Udrea: Cazul Rarinca este un PRECEDENT PERICULOS pentru democraţie
DNA a depus o contestație în care a invocat faptul că judecătoarea Risantea Găgescu, care a făcut parte din completul care a decis achitarea Marianei Rarinca, ar fi fost incompatibilă, deoarece nu ar fi fost imparțială la judecarea dosarului.
De ce a fost achitată Mariana Rarinca, acuzată de şefa ICCJ de şantaj. MOTIVAREA judecătorilor CAB
Mariana Rarinca a fost achitată pe 20 mai de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, care au admis apelul său. Ea a fost condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul București la trei ani închisoare cu suspendare.