TOPUL căminelor private din Bucureşti. Unde se pot caza studenţii care nu prind loc la stat

Numărul locurilor de cazare în căminele universităţilor de stat din Bucureşti este mult mai mic decât cererea. În aceste condiţii, studenţii care nu prind loc la căminele de stat sunt nevoiţi să găsească o alternativă. RomaniaTV.net a realizat topul celor mai mari cămine studenţeşti private din Capitală.
Cristiana Ionescu
25 aug. 2015, 07:00
TOPUL căminelor private din Bucureşti. Unde se pot caza studenţii care nu prind loc la stat

Cel mai nou cămin privat din Capitală este Campus Est, situat pe str. Popa Lazar nr. 10-12, în apropierea Pieței Obor. Camerele beneficiaza de baie proprie, televizor, frigider, internet wireless și aer condiționat. Căminul are și bucătarie, spălătorie, parcare, sistem de monitorizare video și sistem de alarmă. Sunt trei tipuri de camere:

Camera single Tip A – 15 mp
Camera double Tip A – 15 mp
Camera single Tip B – 20 mp

Dacă închei un contract pe 1-3 luni, plătești 170 de euro pentru un loc într-o cameră dublă. Prețul scade dacă semnezi un contract de închiriere cu termen mai mare.

Prețurile practicate de Campus Est sunt calculate în functie de perioada contractuală și includ costurile pentru utilități. La semnarea contractului se plătește o garanție de 400 euro pentru camera single si 250 euro pentru un loc în camera dublă. Garanția va fi restituită în momentul încheierii perioadei contractuale.

Campus Est are o capacitate de cazare de pana la 270 de persoane. Pentru a deveni locatar in Campus Est trebuie sa ai varsta cuprinsa intre 18 si 27 de ani si sa faci dovada ca esti inscris la cursurile unei facultati din Bucuresti.

Mai multe DETALII AICI

Cel mai mare cămin privat din Bucureşti este West Gate Studios, amplasat în cartierul Militari, în apropiere de staţia de metrou Preciziei. Complexul oferă aproape 2000 de locuri de cazare în garsoniere şi apartamente cu două camere. Locuinţele sunt dotate cu aer condiţionat, maşină de spălat, frigider, internet, plită electrică şi alte utilităţi.

Cei care se hotărăsc să închirieze un loc în West Gate trebuie să aibă bani puşi deoparte, întrucât la semnarea contractului de închiriere trebuie să achite un avans echivalent chiriei pe 12 luni. Preţul pentru o garsonieră porneşte de la 100 de euro/lună. La această sumă se mai adaugă lunar cheltuielile de întreţinere în valoare de 25 de euro de persoană şi o garanţie de 240 de euro.

Campusul este dotat cu supermarket, sală de fitness, restaurant, parcare pentru maşini şi biciclete şi centru medical.

Mai multe informaţii despre WEST GATE STUDIOS găsiţi AICI

Un alt complex nou de cămine studenţeşti private se numeşte Arcca Student Housing şi ofera peste 1500 de locuri de cazare în trei cămine situate în Vitan, Pajura şi Titan.

În Campusul studenţesc Arcca Vitan preţul pentru un loc într-o cameră de două persoane este de 145 euro pe luna, cu utilităţile incluse. În camerele cu 3 locuri preţul este de 110 de euro pentru locurile standard si 125 euro pentru locurile premium, pe luna cu utilităţile incluse. Camerele dispun de baie proprie, frigider, cuptor cu microunde, birouri şi dulapuri, internet prin cablu si wi-fi.

Fiecare camin are bucătării comune la fiecare etaj, complet mobilate şi utilate, săli de lectură, wi-fi, pază şi supraveghere video, spaţii de sport si socializare, spatii verzi şi acces la spălătorie şi uscătorie.

Căminul studenţesc Arcca Pajura are camere cu 3 locuri, costul fiind de 120 euro pe lună cu utilităţile incluse. Camerele dispun de baie proprie, frigider, cuptor cu microunde, birouri şi dulapuri.

Căminul studenţesc Arcca Titan va fi disponibil in anul universitar urmator la noi standard pentru studenti.

Citeşte AICI mai multe informaţii despre complexul Arcca

Studenţii care doresc să experimenteze viaţa din campusul Regie trebuie să ştie că există un cămin privat şi acolo.

Căminul aparţine Institutului Teologic Baptist şi pune la dispoziţie circa 300 de locuri de cazare. Un loc de cazare în campusul Institutului Teologic Baptist costă în jur de 300 de lei de persoană, iar camerele au câte trei şi patru locuri.

Prioritate în cadrul acestui cămin au studenţii de la ITBB, însă în fiecare an rămân locuri disponibile şi pentru doritori de la alte facultăţi.

Informaţii despre acest campus găsiţi AICI

O altă variantă pentru studenţii provinciali poate fi Căminul Particular Mihai Bravu, situat în sectorul 3 al Capitalei.

Preţul unei chirii în acest campus este de puţin peste 300 de lei, la care se adaugă şi utilităţile, ajungând la aproximativ 380 de lei pe lună. Camerele sunt dotate cu patru sau şase paturi, aer condiţionat, internet, mobilier nou, maşină de spălat, frigider, aragaz şi televizor.

Dezavantajul acestui cămin constă în faptul că dispune doar de 50 de locuri, aşadar acestea se ocupă foarte repede.

Detalii găsiţi AICI

Altă opţiune este Căminul Privat Studențesc de pe strada Lăcrămioarei nr. 56 are camere cu două sau trei paturi. Camerele au baie proprie, bucătării pe fiecare palier, cablu TV, televizor, frigider, mașină de spălat, internet, pază și servicii opționale de curățenie și parcare.

Pentru un loc în camerele cu două paturi, trebuie să plătiți 400 de lei pe lună (91 euro)- 115 euro pe lună, cu tot cu utilități. Pentru camerele cu trei paturi, chiria costă 350 de lei (80 de euro) de persoană pe lună, plus plata utilităților. În total, 105 euro pe lună.

La semnarea contractului, se plătește luna în curs plus o lună garanție. Garanția se va returna în momentul în care se termină perioada contractuală. Ocuparea unui loc in camin se face în ordinea inscrierilor, pe baza unui contract pe durata de 6-12 luni.

Mai multe DETALII AICI

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!