CSM propune eliberarea din funcţie a judecătorului cercetat în dosarul „Prostituţie cu eleve”

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a propus eliberarea din funcție a judecătorului Aurelian Nicolae Tomuș, cercetat de DIICOT Timișoara în dosarul "Prostituție cu eleve", după ce a constatat marți neîndeplinită condiția de bună reputație în cazul acestuia. Până la finalizarea procedurii, judecătorul a fost suspendat din funcție.
Iulian Tudor
25 aug. 2015, 12:09
CSM propune eliberarea din funcţie a judecătorului cercetat în dosarul

„Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat neîndeplinită condiția de bună reputație de către domnul Aurelian Nicolae Tomuș, judecător în cadrul Judecătoriei Timișoara și, pe cale de consecință, a propus eliberarea din funcția de judecător a acestuia, în temeiul dispozițiilor art.65 alin.1 lit. i din Legea 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii.

Hotărârea Secției poate fi contestată la plenul CSM în termen de 15 zile de la comunicare, iar decizia plenului poate fi atacată cu recurs la Secția de contencios-administrativ a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în același termen. Hotărârea instanței este irevocabilă.

DNA precizează că hotărârea irevocabilă prin care se constată neîndeplinirea condiției de bună reputație se comunică Președinției, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcție.

În aceeași ședință, Secția pentru judecători a hotărât suspendarea din funcție, începând de marți, a lui Aurelian Nicolae Tomuș, până la finalizarea procedurii de verificare și constatare a îndeplinirii condiției de bună reputație.

Hotărârea Secției a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 76 alin 4 din Legea 317/ 2004 privind CSM, conform cărora „pe parcursul procedurii de verificare și constatare a îndeplinirii condiției de bună reputație, secția corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcție a magistratului, până la finalizarea procedurii, dacă exercitarea în continuare a funcției ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor de verificare sau dacă aceste proceduri sunt de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției”.

Judecătorul Aurelian Nicolae Tomuș este cercetat de DIICOT sub control judiciar pentru șantaj și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

În luna iunie, s-au făcut mai multe rețineri de către DIICOT Timișoara în dosarul de trafic de persoane în care au fost identificate peste 25 de victime minore, iar alte persoane au fost puse sub control judiciar.

Printre cei reținuți au fost liderul grupării — Paul Mînzu, Ovidiu Torj — fostul soț al Brigittei Năstase, actuala soție a lui Ilie Năstase, dar și polițistul Ovidiu Gîțan de la Secția nr. 1 Timișoara. Printre cele șapte persoane cercetate sub control judiciar se află judecătorul Nicolae Aurel Tomuș de la Judecătoria Timișoara și DJ Gino Manzotti de la DJ Project.

Potrivit procurorilor, suspecții plasau tinere, unele minore, unor clienți dispuși să plătească pentru a întreține relații sexuale cu acestea.

Rețeaua era condusă de Paul Vasile Mînzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timișoara, la vila căruia aveau loc întâlnirile între fete și clienți. Fetele erau filmate în timp ce întrețineau relații sexuale cu clienții, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună erau amenințate că imaginile video vor fi trimise părinților lor.

Victimele erau de regulă plasate unor persoane importante cu atribuții în domeniul juridic (judecători, avocați), medical și în rândul celor care asigurau ordinea (agenți de poliție), iar, în cazul în care minorele doreau să întrerupă legătura cu membrii grupării, suspecții recurgeau la șantaj amenințând victimele că vor prezenta membrilor de familie unele filme compromițătoare cu acestea.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Orașul important din UE care a devenit plin de șerpi și șobolani. E vizitat de foarte mulți români
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Cum ne detectează țânțarii mirosul. Descoperirile specialiștilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Valabilitatea permisului de conducere va fi redusă! Anunț pentru cei care au categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Lacul Comana, afectat grav de secetă: Efectele schimbărilor climatice sunt tot mai vizibile
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...