Marian Iancu a propus CJ Timiș să intre în acționariatul firmei pe care a înființat-o și pe care o controla, SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest SA, iar Consiliul Județean a cerut un audit din care reieșea faptul că la sfârșitul anului 2007 societatea era pe minus, pierderile fiind de peste 40 de milioane de lei, nu exista un sistem de control intern și nu era respectată disciplina de casă privind încasările și plățile în numerar, dezvăluie pressalert.ro.
Rechizitoriu: Cum s-au cheltuit 10 milioane de lei din bani publici pentru echipa lui Marian Iancu
Ostaficiuc nu a mai introdus raportul de audit pe ordinea de zi a CJ Timiș, pentru a fi discutat de către consilieri, ci a venit cu o propunere de a găsi alte soluții pentru finanțarea echipei de fotbal. Asta deși a recunoscut că „de când Poli s-a transformat din ONG în societate comercială, consiliul judeţean nu a mai contribuit cu nimic pentru că nu i-a permis legea”. Preşedintele CJ Timiş a venit cu varianta premierii rezultatelor, un artificiu pentru a masca finanţarea societăţii pe acţiuni a lui Marian Iancu care era într-o situaţie financiară dificilă, motivând că „ne menţinem hotărârea prin care, de principiu, suntem de acord să sprijinim această activitate reprezentativă pentru judeţul Timiş şi, în anumite condiţii, noi, consiliul judeţean chiar am premiat toate realizările deosebite ale unor cetăţeni sau instituţii ale judeţului Timiş”.
Acordarea banilor a fost forţată prin organizarea unei şedinţe extraordinare la doar trei zile lucrătoare în care s-a venit cu un document prin care se solicita colaborarea cu firma lui Iancu şi acordarea de fonduri publice. Motivarea a fost că „în ultimii ani, fotbalul a devenit un fenomen social, colectivităţile locale fiind direct interesate în susţinerea sportului de performanţă, motiv pentru care putem aprecia că susţinerea singurei echipe de Liga I pentru accederea în elita naţională şi competiţiile UEFA constituie un proiect de interes public judeţean”.
Anchetatorii au constatat că nu a existat nicio solicitare din partea vreunei persoane fizice sau juridice pentru această colaborare şi nimic nu justifica interesul comunităţii. La final a fost adoptată hotărârea prin care se aproba “colaborarea”, iar ulterior s-a făcut o rectificare de buget prin care au fost scoase de pe lista de investiţii mai multe obiective pentru a se asigura milionul de euro promis anual echipei de fotbal.