Caz macabru la Viena: Cincizeci de imigranţi, morţi sufocaţi într-un camion

Aproximativ 50 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion parcat în apropiere de Viena. Cadavrele au început să miroasă, semn că oamenii erau morţi de mai multe zile. Potrivit autorităţilor ungare, camionul este înmatriculat în Ungaria.
Filip Stan
27 aug. 2015, 12:09
Caz macabru la Viena: Cincizeci de imigranţi, morţi sufocaţi într-un camion

Camionul era parcat lângă autostrada A4, iar primele informaţii arată că ei au murit sufocaţi. Nu se cunosc încă circumstanţele în care s-a produs această tragedie, potrivit România TV.

Cadavrele imigranţilor au fost găsite într-un camion care transportă produse alimentare. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Austria a confirmat agenţiei Reuters că a fost găsit trailerul, dar nu a precizat care este numărul real al celor care au murit sufocaţi. Chiar dacă autorităţile ungare declarau că a fost implicat un şofer român, în cele din urmă s-a descoperit că aceste informaţii erau eronate. Poliția ungară cooperează cu cea austriacă pentru a da de urma șoferului.

Zecile de imigranți ale căror cadavre au fost găsite joi într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria, nu departe de granița cu Ungaria, ar fi fost deja morți în momentul în care vehiculul a intrat în țară, între miercuri seara și joi dimineață, a anunțat poliția locală. În momentul în care o patrulă de poliție austriacă a găsit camionul frigorific, care s-a aflat miercuri la Budapesta și care avea logoul unei firme de carne de pasăre, pe sub ușa din spate se scurgeau fluide din cadavrele aflate în descompunere. Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei slovace, camionul nu mai era în proprietatea acesteia.

Putem presupune că decesele au avut loc cu o zi și jumătate sau două zile în urmă„, a declarat, într-o conferință de presă, șeful poliției din landul austriac Burgenland, Hans Peter Doskozil, care a adăugat că numeroase indicii arată că refugiații erau deja morți când camionul a trecut frontiera.

Poliția din Austria și cea din Ungaria au deschis imediat o anchetă. Conform primelor elemente ale investigației, refugiații ar fi murit asfixiați.

Janos Lazar a criticat dur din nou Uniunea Europeană pentru că nu este capabilă să controleze intrarea imigranților pe teritoriul ei. ”Evenimentele din ultimele zile arată că UE este incapabilă să-și apere frontierele”, a declarat Lazar într-o conferință de presă.

Citeşte şi Angela Merkel, huiduită în Saxonia, de manifestanţii de la un centru pentru refugiaţi

Poliţia austriacă a informat că vehiculul a fost abandonat pe autostradă încă de miercuri şi a fost descoperit joi de către poliţişti. Oamenii au estimat numărul morţilor între 20 şi 50 de persoane. De asemenea, se pare că imigranţii par să fi murit cu câteva zile în urmă, deoarece cadavrele au început să se descompună.

Austria e una din ţările de tranzit ale sutelor de mii de imigranţi care au luat cu asalt sud-estul Europei în ultimele luni, ei mergând în majoritate spre Germania, Franţa şi Olanda.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Soția premierului spaniol, Begoña Gómez, refuză să răspundă întrebărilor judecătorului într-un caz de corupție
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'