Recunoaşte că este în asentimentul Prinţului Charles când vine vorba de această regiune şi nu ratează niciodată o vizită în grădina socrilor atunci când se află în oraşul de pe Someş, relatează voceatransilvaniei.ro.
“Am venit la Cluj din două motive, în primul rând pentru că soția mea este de aici și am venit în vizită; am o legătură foarte strânsă cu Clujul, care e un oraș foarte frumos. M-am bucurat să vin astăzi să discut teme importante cu dl. prefect, atât pentru România cât și pentru Marea Britanie. De exemplu, s-a discutat despre posibilitatea de a investi în România și cum anume poate această țară să profite de folosirea fondurilor europene. Concluziile sunt că aceste fonduri reprezintă o mare oportunitate pentru România și am văzut, în cei peste zece ani de vizite făcute aici, că această țară este o “cale bună” și sper că vom continua în această direcție”, a declarat vice-ambasadorul Marii Britanii pentru Vocea Transilvaniei.
Demnitarul s-a arătat încântat de potențialul municipiului Cluj-Napoca, care se regăsește în multe orașe din Transilvania. “Am văzut foarte multe orașe din România și sunt foarte multe, mai ales din Transilvania, care sunt foarte frumoase. Clujul mi se pare că e un oraș vibrant, dinamic, frumos și modul în care arată acesta s-a îmbunătățit în ultimii zece ani”, a precizat Adam Sambrook.
Adam Sambrook a făcut referire și la declarația Prințului Charles, care consideră că Transilvania este “cheia salvării planetei”, deoarece aici agricultura traditională este încă vie și oamenii sunt conectați la natură. “În această dimineață am mâncat roșii din grădina soacrei mele și trebuie să spun că prințul Charles are dreptate”, a explicat zâmbind vice-ambasadorul.
Cât despre problema românilor recent arestați pentru trafic de refugiați, vice-ambasadorul a sugerat faptul că aceste cazuri nu reflectă imaginea majorității românilor. „Nu pot să comentez pe un caz judiciar, dar este un subiect personal pentru mine prin prisma soției mele, care a fost cu mine și a lucrat în Marea Britanie. Îmi amintesc mereu ce a spus primul ministru Cameron despre români, și anume faptul că majoritatea celor care se află în Marea Britanie își plătesc taxele, muncesc din greu și sunt apreciați de angajatorii lor”, a mai precizat vice-ambasadorul.
Prefectul Gheorghe Ioan Vușcan consideră că întâlnirea pe care a avut-o cu vice-ambasadorul Sambrook este una de bun augur pentru Cluj. “Domnul ambasador vorbește foarte frumos despre România. I-am spus că, din păcate, imaginea României, inclusiv în Marea Britanie, este denaturată cu ceea ce reprezintă această țară și, implicit, acest județ. Dar dacă vii aici poți să îți dai seama de adevărata față a Clujului și a României. Ne bucură faptul că din ce în ce mai mulți investitori, inluzând cei britanici, ne deschid porțile”, a precizat acesta.
Prefectul județului Cluj a prezentat oficialului britanic oportunitățile de afaceri pentru eventualii investitori. Gheorghe Ioan Vușcan a precizat faptul că Marea Britanie are oportunități și o capacitate deosebită de a investi în județul Cluj și în România. În acest moment, în județ sunt doar 150 de investitori cu capital britanic față de 300 – 400 cât sunt din Germania, Franța și Italia.
“Această țară are un potential mare de a investi, iar oportunități există: în infrastructură, în Autostrada Transilvania, să facă acea porțiune dintre Mihăiești și Suplacu de Barcău, să concesioneze apoi toată Autostrada Transilvania, să investească în Aeroportul Cluj și inclusiv pentru o parte din cargo. Apoi, se poate investi în lacul de acumulare de la Tarnița – Lăpuștești, unde, în condițiile în care Europa dorește securizare din punct de vedere energetic, ar fi o foarte bună investiție regională și, de ce nu, europeană. În ceea ce privește groapa de gunoi, unde este o companie britanică, Energy, care ar putea să se intereseze de o eventuală preluare după finalizarea proiectului a colectării acestor deșeuri menajere și a le transforma în energie, așa cum se obișnuiește și în alte părți ale Europei”, a declarat prefectul județului Cluj, pentru Vocea Transilvaniei.
Citeşte şi Britanicii sunt scandalizaţi: Românii le iau pâinea de la gură