Ponta: Am avut încasări MAI MARI la buget după REDUCEREA taxelor

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că încasările la bugetul de stat au fost mai mari după reducerea taxelor. Potrivit acestuia, economia României a răspuns "pozitiv" la scăderea taxelor după ce ANAF a încasat "cu 2 miliarde de lei mai mult în opt luni cu patru taxe scăzute". În plus, prim-ministrul a adăugat că măsurile destinate mediului de afaceri care sunt conţinute de Codul Fiscal, dar care au fost amânate până la 1 ianuarie 2017, pot intra în vigoare mai devreme dacă "datele certe şi realităţile economice" o permit, el anunţând că l-a informat şi pe preşedintele Iohannis.
Ionela Marcu
01 sept. 2015, 15:54
Ponta: Am avut încasări MAI MARI la buget după REDUCEREA taxelor

Prim-ministrul a declarat marţi la Palatul Victoria că economia românească a înregistrat creşteri în toate sectoarele de activitate.

 

În primele 8 luni am încasat 130 de miliarde de lei faţă de 120 de miliarde în aceeaşi perioadă a anului trecut. În opt luni, cu patru taxe scăzute am avut cu 2 miliarde de lei mai mult la ANAF.

Economia României răspunde la cei doi stimuli: la o reducere controlată a taxelor şi la o activitate eficientă a ANAF. Prin reduceri de taxe şi prin activitatea ANAF, bugetul a încasat pe primele 8 luni 2,5 miliarde în plus.

Avem creştere la toate sectoarele şi la accize, taxe vamale, contribuţii sociale ceea ce înseamnă că economia şi societatea răspunde pozitiv la acest lucru„, a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi: Noul Cod Fiscal, ADOPTAT de Senat: TVA scade la 20% din 2016, „taxa pe stâlp” rămâne până în 2017

Premierul Victor Ponta a anunțat marți că în luna august 2015 s-a încasat cu 1,2 miliarde de lei în plus față de luna august 2014, adică aproximativ 250 milioane de euro.

„Vreau să vă anunț cum arată luna august 2015, față de luna august 2014, în condițiile reducerii TVA la 9% pentru alimente, servicii în turism și toate celelalte zone, a reducerii taxei pe construcții de la 1,5 la 1%, a creșterii contribuției la pilonul privat de pensii și reducerea CAS cu 5%. (…)

Deci cu patru măsuri de scădere pentru buget în luna august am încasat cu 1,2 miliarde de lei în plus față de luna august 2014″, a precizat premierul, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

El a menționat că a avut o discuție cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. Totodată, premierul  a declarat că măsurile destinate mediului de afaceri care sunt conţinute de Codul Fiscal, dar care au fost amânate până la 1 ianuarie 2017, pot intra în vigoare mai devreme dacă „datele certe şi realităţile economice” o permit.

„Apelul Coaliției pentru Dezvoltarea României și, în general, al mediului de afaceri este, pe măsură ce se dovedesc prin date certe și realități economice, să încercăm să devansăm intrarea în vigoare a acelor prevederi care se referă la mediul de afaceri, prevederi care au fost amânate în actualul text pentru ianuarie 2017.

I-am spus şi preşedintelui României, le-am spus şi liderilor politici şi reprezentanţilor mediului de afaceri că noi continuăm să prezentăm toate datele reale, nu estimări, şi pe baza acestora, dacă este posibil mai devreme de 1 ianuarie 2017, o parte din măsurile care sunt amânate un an pot să intre în vigoare pentru a sprijini mediul de afaceri în creare de locuri de muncă, în taxe mai bine plătite, în combaterea evaziunii fiscale”‘, a spus Victor Ponta.

Şeful Guvernului a adăugat că „pe baza acestor rezultate se pot lua în continuare măsurile de relaxare fiscală şi de reorganizare ANAF, să avem bani mai mulţi la buget pentru ceea ce este prioritar”.

El a mai precizat că Senatul a votat Codului Fiscal şi „cu siguranţă” aceasta va fi votat de Camera Deputaţilor şi promulgat de preşedinte”.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este patronul lanțului de patiserii Luca. Simigeriile au împânzit Bucureștiul și au ajuns chiar și în Polonia
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Tragedie în Masivul Parâng: O tânără de 15 ani a murit într-un accident de ATV
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...