Top 5 cele mai PROFITABILE filme din istorie

Din 2007 şi până în prezent, lumea cinematografiei a evoluat enorm şi a oferit o gamă variată de filme şi seriale, care au surprins într-un mod plăcut opinia publică. Pentru că nu este lună ca cineaştii să nu ne surprindă cu alte producţii,  vă prezentăm un top filmelor cu cele mai mari înasări din istorie.
Romania TV
06 sept. 2015, 06:59
Top 5 cele mai PROFITABILE filme din istorie

Faptul că 2015 vine cu schimbări importante în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, după ce în 2014 nici măcar unul nu a reuşit să urce în echipa greilor de pe marele ecran, ne îndeamnă să realizăm un top cu filmele care nu doar au avut un impact major asupra publicului, ci au realizat şi încasări record.

Prima poziţie a topului nostru este ocupată de Avatar, şi asta pentru că a realizat încasări de 2,788 miliarde de dolari.

Avatar este un film ştiinţifico-fantastic american apărut la sfârşitul anului 2009, scris şi regizat de regizorul american James Cameron, care a creat şi celebrelele pelicule „Terminator” şi „Titanic”. Acţiunea filmului se petrece în anul 2154 pe Pandora, o lună din sistemul stelar Alpha Centauri. Aici oamenii şi-au stabilit o bază stelară pentru a exploata rezervele naturale de un preţios minereu ce se găseşte pe satelitul natural, în timp ce populaţia aborigenă Na’vi – o rasă de aborigeni umanoizi – reuşeste să reziste expansiunii coloniştilor, care le ameninţă existenţa lor precum şi a ecosistemului pandorian.

De-a lungul timpului pelicula a reuşit să strângă o colecţie impresionantă de premii. Mai exact: 3 premii şi 6 nominalizări la Gala Oscar, 2 premii şi 2 nominalizări la Gala Globul de Aur, 2 premii şi 6 nominalizări la Gala BAFTA şi un premiu la Festivalul de Film de la Veneţia.

Pe locul doi al acestui top se află filmul Titanic, cu încasări de 2,186 miliarde de dolari.

„Titanicul” lui James Cameron este o poveste de dragoste îmbinată cu scene de acţiune, care are loc în timpul primei călătorii a navei R.M.S. Titanic, mândria companiei White Star Line şi, în acelaşi timp, cel mai mare obiect în mişcare care fusese vreodată construit. A fost cea mai luxoasă navă de linie a vremii sale – „nava viselor” – care a purtat spre moarte peste 1.500 de persoane în apele îngheţate ale Atlanticului de Nord, la primele ore ale zilei de 15 aprilie 1912.

Regizat de către James Cameron, această peliculă a reuşit un lucru aproape imposibil. Şi anume, a obţinut 11 premii şi 3 nominalizări la Gala Oscar, 4 premii şi 4 nominalizări la Gala Globul de Aur, 4 nominalizări la Gala BAFTA, un premiu şi o nominalizare în cadrul Galei Academiei Europeane de Film.

Cu încasări de 1,518 miliarde de dolari, Fast and Furios 7 ocupă poziţia a treia în acest top.

„Furious 7” este continuarea seriei de succes în care Toretto şi Brian O’Conner îşi reiau vechile obiceiuri. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii.

Din cauza accidentului teribil în urma căruia celebrul actor Paul Walker şi-a pierdut viaţa, producţia filmului a fost amânată aproape un an.

Filmul Marvel’s The Avengers a avut încasări de 1,518 miliarde de dolari, fapt care-l situează pe poziţia patru în acest top.

Regizat de către Joss Whedon, această peliculă are la bază o poveste captivantă şi plină de provocări, aşa cum afirmă şi Stephen McFeely: „filmul a fost în producție cu intermitențe, să spunem așa, și a-l face a fost o provocare. De asemenea, a fost o provocare să vedem că toate personajele pe care le-am lansat sunt bine puse în valoare”.

Ultimul film, dar nu şi cel din urmă, deoarece topul se va mării în următoarea perioadă, este Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 cu încasări de 1,341 miliarde de dolari.

Odată cu lansarea în cinema a acesti părţi cea mai de succes serie a tuturor timpurilor ajunge la final. În acest ultim capitol, tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter şi cel mai mare duşman, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârşit cu dramatica încleştare între bine şi rău.

Citeşte şi  „Minionii”, din seria Despicable Me, cel mai AŞTEPTAT film al verii

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Soluționare HALUCINANTĂ în cazul lui Robert de la Insula Iubirii. Ce s-a întâmplat la Poliția Animalelor, a povestit totul cu zâmbetul pe buze
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Noi Dezvăluiri în Ancheta Dentistei din Brăila: Cauza Morții și Probele Descoperite de Criminaliști
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'