Preţurile apartamentelor, în continuă creştere. Care este cel mai scump oraş din ţară

Prețurile apartamentelor au crescut cu 0,6%, de la 944 la 950 de euro pe metru pătrat util, în luna august, potrivit imobiliare.ro.
Marius Neagu
08 sept. 2015, 08:55
Preţurile apartamentelor, în continuă creştere. Care este cel mai scump oraş din ţară

Pretențiile proprietarilor se situează cu 4,7% peste nivelul de 907 euro pe metru pătrat consemnat în urmă cu 12 luni. Dacă Clujul a depășit Bucureștiul într-un top al celor mai scumpe orașe, Timișoara are cel mai mare ritm de creștere anual, de 11,4%.

Locuințele din Capitală s-au scumpit în august cu 0,8%, de la 1.077 la 1.086 de euro pe metru pătrat. După avansul de 2,9% din iulie, Bucureștiul a intrat în rândul celorlalte mari orașe cu diferențe pozitive de preț la 12 luni, ecartul față de perioada similară a anului precedent situându-se acum la 0,9%.

În ultimele 31 de zile, apartamentele vechi au cunoscut o scădere de preț de 0,5%, de la 1.031 la 1.026 de euro pe metru pătrat. Unitățile locative nou-construite, pe de altă parte, și-au continuat tendința ascendentă consemnată în luna precedentă, însă într-un ritm mult mai redus, de 0,8% (față de 5,8% în iulie), de la 1.125 la 1.134 de euro pe metru pătrat.

Brașov

În orașul de la poalele Tâmpei, prețurile s-au majorat în ultima lună cu 0,8%, de la 868 la 875 de euro pe metru pătrat; valoarea actuală este cu 7,4% mai mare decât cea atinsă în intervalul similar din 2014 (815 euro pe metru pătrat).

Apartamentele vechi s-au scumpit în august cu 1% (de la 862 la 871 de euro pe metru pătrat), în timp ce vânzătorii de locuințe noi și-au redus pretențiile cu 0,6% (de la 900 la 895 de euro pe metru pătrat).

Cluj-Napoca

În orașul de pe Someș, Indicele Imobiliare.ro a ajuns la 1.103 euro pe metru pătrat util la finele lui august, la o diferență de 2,7% față de luna trecută (când se situa la 1.074 de euro pe metru pătrat util) și, respectiv, de 11,1% față de nivelul din urmă cu 12 luni (993 de euro pe metru pătrat).

Apartamentele vechi s-au scumpit cu 2,7% în ultimele 31 de zile (de la 1.092 la 1.121 de euro pe metru pătrat), iar cele noi au cunoscut un avans de preț de 2,8% (de la 1.048 la 1.077 de euro pe metru pătrat).

Constanța

În opoziție cu tendința consemnată la nivel național, pretențiile vânzătorilor din orașul de la malul mării s-au diminuat cu 1,1% pe parcursul lui august, de la 905 la 895 de euro pe metru pătrat diferența față de perioada similară a anului precedent situându-se acum la 4,8%.

Apartamentele din blocurile vechi s-au ieftinit cu 0,7% luna trecută (de la 895 la 889 de euro pe metru pătrat), iar cele noi au cunoscut o scădere mai accentuată, de 2,2% (de la 930 la 910 euro pe metru pătrat util).

Timișoara

În orașul de pe Bega, prețul mediu solicitat de vânzătorii de apartamente se situează acum la 915 euro pe metru pătrat, cu 1,8% peste valoarea atinsă la finele lunii iulie (899 euro pe metru pătrat) și cu 11,4% peste cea din urmă cu 12 luni (821 de euro pe metru pătrat).

Apartamentele vechi s-au scumpit în august cu 1,7% (de la 894 la 909 euro pe metru pătrat), iar cele noi cu 2,8% (de la 918 la 944 de euro pe metru pătrat).

Iași

În capitala Moldovei, locuințele s-au ieftinit cu 3,4% pe parcursul lui august, de la 887 de euro pe metru pătrat util; valoarea actuală, de 857 de euro pe metru pătrat util, este cu 7,3% mai mare decât cea valabilă în urmă cu 12 luni (799 de euro pe metru pătrat).

Apartamentele vechi au cunoscut o creștere de preț cu 0,5% (de la 802 la 806 euro pe metru pătrat), în vreme ce unitățile locative nou-construite s-au ieftinit cu 4,9% în ultima lună, de la 954 la 907 euro pe metru pătrat.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Serialele ‘Shogun’ și ‘The Bear’ conduc în topul nominalizărilor pentru premiile Emmy
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'