Inaugurarea s-a făcut în prezenţa premierului Mihai Răzvan Ungureanu, a ministrul de Interne, Gabriel Berca, şi a ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli.
După ce inaugurarea a fost amânată timp de mai multe zile, în cele din urmă SMURD devine realitate şi în judeţul Teleorman.
„Începând de joi, toate judeţele României beneficiază de serviciile medicale de urgenţă şi de prim-ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD, Teleorman fiind ultimul judeţ în care a devenit operaţională o astfel de structură”, precizează Ministerul Sănătăţii.
Serviciul mobil de la Teleorman, aflat în structura ISU Teleorman şi a unităţii de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, beneficiază de cinci echipaje de prim-ajutor şi tot atâtea ambulanţe achiziţionate anul trecut de către Ministerul Sănătăţii.
„Nu ne vom opri aici. Avem în vedere dezvoltarea structurilor de urgenţă şi în viitor, în special în pregătirea personalului medico- sanitar. Vom continua înfiinţarea punctelor de ambulanţă şi SMURD pentru a acoperi timpii de reacţie. De asemenea, avem în vedere continuarea dezvoltarii activităţii aeriene de salvare. Anul acesta, în lunile iulie şi septembrie, aşteptăm livrarea celor două elicoptere pe care le-am achiziţionat din totalul de şase contractate prin acord cadru”, a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii, citat de Mediafax.
Până la sfârşitul acestui an va fi înfiinţat cel de-al cincilea punct de salvare aeriană la Craiova, în colaborare cu Inspectoratul General de Aviatie din cadrul MAI, după cele existente la Mureş, Bucureşti, Iaşi şi Arad. La nivel naţional, în prezent, funcţionează 664 de echipaje de urgenta în staţiile de ambulanţă şi 229 în structurile Pompieri-SMURD.
Cinci ambulanţe SMURD de tip B se aflau în judeţul Teleorman de mai multe luni, dar încă nu au fost folosite.