Eleva din Vâlcea, fugită după iubitul turc, a fost SECHESTRATĂ. Miruna a intrat în mâinile traficanţilor FOTO

Părinții adolescentei dispărute din Râmnicu Vâlcea au decis să-și ia singuri soarta în mâini și să plece în căutarea fiicei lor în Turcia, acolo unde aceasta plecase pentru a fi alături de un turc, pe care l-a cunoscut pe Internet.
Alina Costache
09 sept. 2015, 14:53
Eleva din Vâlcea, fugită după iubitul turc, a fost SECHESTRATĂ. Miruna a intrat în mâinile traficanţilor FOTO

Poliția turcă a încercat să ne mituiască, să ne dea bani mai mulți decât cei 500 de euro, pe care-i avea fata la ea. Fata era sechestrată în partea asiatică a Istanbulului de o familie kurdă. Interpolul nu a făcut nimic!„, este strigătul de disperare al unui tată, care și-a văzut fiica de 18 ani într-o casă de pământ dintr-o mahala de la periferia Istanbulului, înconjurată de 8 bărbați, membri ai familiei lui Firat, potrivit Vocea Vâlcii.

Citeşte şi Mesajul tinerei din Vâlcea fugită cu iubitul turc: „Islamul m-a făcut musulmancă! Mi-a dat toată libertatea”

Un prieten de-al meu, coleg de pe TIR, este căsătorit cu o turcoaică și locuiesc în Germania. I-am rugat să-l sune pe băiatul acesta Firat să vedem și noi ce se întâmplă. Abia după ce a vorbit la telefon, am primit un mesaj de la Miruna în care ne spune „Sunt bine! Nu mă căutați!” Aici mi s-a părut ceva dubios și am decis să plecăm în căutarea fetei. Măcar să vad că e bine, sănătoasă, dacă nu mai vrea să se întoarcă cu noi”, a declarat tatăl Mirunei.

Deși a plecat de bunăvoie din Râmnicu Vâlcea și s-a întâlnit cu prietenul ei Firat, care a dus-o în Turcia la Istanbul, Miruna a realizat rapid că ceva nu este în regulă. Au stat câteva zile într-o casă închiriată din Istanbul, iar apoi prietenul ei i-a spus că o va duce să locuiască în casa părinților ei. Cei doi tineri discutaseră despre viitorul lor împreună, Firat asigurând-o pe Miruna că își va termina studiile și că va face și facultatea. Părinții Mirunei au ajuns în seara zilei de 8 septembrie la locuința familiei lui Firat și și-au făcut sfânta cruce când au văzut în ce condiții locuiau aceștia.

Am ajuns la casa familiei lui Firat seara în jurul orelor 21.00 și cred că era într-o mahala din Istanbul, habar n-am. Era o casă de pământ… Oricum era un loc sinistru, într-o țară străină, eram doar eu cu soția mea, iar ei erau mulți, în jur de 8, și pe măsură ce discutam, tot mai apărea câte un bărbat în casă. Deși eram panicat, le-am spus că eu am venit să-mi iau fata înapoi acasă, dacă vrea și ea și că eu propun ca fiecare să stăm de vorbă cu ea câte o oră.

Au protestat pentru că ei vroiau să o mărite. Le-am spus că dacă se iubesc, mai pot aștepta, însă vreau ca fata să meargă cu mine în România, ca să-și termine școala. Am avut și o traducătoare cu noi, o doamnă din Republica Moldova, căsătorită cu o rudă de-a lor. Am văzut-o pe Miruna, era panicată și șocată și mă ruga din ochi să nu o las acolo.

Am stat o oră afară, așteptând să pot discuta cu fiica mea. Am luat-o și am mers în mașina noastră, iar după 5 minute a început să plângă și să spună că este șocată. Ne pupa mâinile că am venit să o luăm din iadul acela. Pe lângă mașină, erau bărbați care băteau cu mâinile în geam și o strigau: Miruna, Miruna!„, spune tatăl Mirunei.

CITEŞTE ŞI O elevă olimpică din Vâlcea a fugit de acasă cu iubitul. Unde a fost găsită fata

Tatăl adolescentei se arată dezamăgit de reacția autorităților, în special de cea a consulului român la Istanbul.

În timp ce noi vorbeam în mașină, când am înțeles că e groasă treaba și că nu ne vor lăsa să plecăm de bunăvoie, am blocat ușile și am sunat la consulat. Aveam doar o oră timp să rezolvăm problema. Într-un sfârșit, am reușit să vorbim cu consulul, care ne-a întrebat de ce nu am venit de dimineață, ce vrem noi să facă el la ora aceasta, mai ales că fata plecase de bunăvoie. L-am rugat, am plâns, am amenințat… nici nu mai știu ce am făcut să trimită poliția acolo, ca să putem pleca cu fata.

Consulul mă întreba cum se numește strada pe care suntem. Mă uitam disperat pe GPS, iar acea stradă nu avea nume. Până la urmă i-am dat numele celor două străzi de lângă ea.

Când vorbeam la telefon, bărbații din familia lui Firat se agitau în jurul mașinii. Erau ca țiganii, nu știam cum să scap. Sunt în stare de șoc! Poliția a ajuns după vreo 30 – 40 de minute, când chiar mă gândeam că se va alege praful de mine și familia mea„, a povestit bărbatul.

Miruna a trăit o adevărată dramă pe pielea ei, îndrăgostită de o himeră. Din păcate, realitatea a trezit-o crunt la realitate, când ea avea cât mai puține opțiuni să plece de la familia iubitului ei. I-a destăinuit tatălui ei că s-a speriat îngrozitor când a văzut ce mod de viață are familia lui Firat. După ce s-au mutat la familia lui, Firat și-a schimbat atitudinea față de ea. Nu mai era la fel de atent, nu mai vorbea cu ea, iar când a venit vorba de continuarea studiilor, i-a spus că ce nevoie mai are de ele, după ce o să devină soția lui? I-a spus că datoria lui era să aibă grijă de familia lui și că nici nu se gândește să plece de lângă ei.

Am reușit să plecăm de acolo, cu membrii familiei lui Firat pe urmele noastre și am ajuns la Poliție, unde eu am spus că vreau să depun o plângere. Polițiștii mi-au spus că nu am motive să depun plângere pentru că nu s-a întâmplat nimic, dar dacă se va întâmpla am posibilitatea să sun la 112. Mă temeam pentru viața mea, știam că mai am până ies din Turcia și traversez Bulgaria și nimeni nu vroia să-mi dea nicio asigurare că voi ajunge întreg în țara mea. La poliție, au vrut să ne dea 900 de euro, dar eu le-am spus că fata avea la ea doar 500 și un telefon mobil„, mai spune tatăl adolescentei.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'