Studenţii Universităţii Hyperion au parte de experienţe inedite în cadrul proiectelor europene

În luna septembrie 2015, studenții Universitatii Hyperion, incluși în grupul țintă al proiectului POSDRU 139800 „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, au finalizat stagiul de practică, urmând ca la sfârșitul lunii să se prezinte la examenele de practică organizate în cadrul Facultății de Psihologie, respectiv Facultatea de Științe Exacte și Inginerești.
Romania TV
11 sept. 2015, 08:33
Studenţii Universităţii Hyperion au parte de experienţe inedite în cadrul proiectelor europene

Coordonați de tutori, studenții de la specializarea Psihologie au efectuat practică de specialitate în cabinete individuale, în Institutul de Cercetare și Dezvoltare Psihologică  și în cadrul unor asociații de terapie ocupațională, iar cei de la Științe Exacte și Inginerești au continuat cercetarile în domeniul tehnologiilor de vârf, atât în cadrul firmelor partenere, cât și în laboratoarele Universității Hyperion, singura instituție de învățământ din țară care desfășoară activități de cercetare în domeniul dronelor și al microcontrolerelor cu arhitectură ARM.

Studenții au asamblat și testat mai multe tipuri de quad-coptere și hexa-coptere realizate din materiale ușoare cu proprietăți fizice deosebite, pentru a optimiza performanțele și timpul de zbor. Cu această ocazie au remarcat îmbunătățirile substanțiale ale dronelor bazate pe noile microcontrolere cu arhitectură ARM pe 32 de biți. Ei au beneficiat și de câteva cursuri de pilotat multicoptere echipate cu stabilizatoare de imagine, precum și cu camere video digitale High Definition și Ultra High Definition de tip DSLR, pentru a obține imagini video și poze la rezoluții mari.

În urma acestor teste, studenții au conștientizat faptul că industria dronelor va avea parte de o continuă expansiune, datorită numeroaselor avantaje oferite atât în industria filmului sau fotografiei, cât și în diverse activități inginerești ce se desfășoară în locuri greu accesibile, utilizarea lor oferind soluția optimă pentru a reduce timpul necesar intervențiilor și a elimina eventualele riscuri cauzate de lucrul în zone de hazard. De aceea, cererea de personal calificat pentru operarea dronelor va crește semnificativ pe viitor.

Pe durata practicii studențești, au fost completate caiete de practică, iar tutorii din firmele partenere au completat fișele de observare – evaluare.

Prin grantul „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!” se dorește sincronizarea dintre cunoștințele teoretice acumulate de studenți în timpul anilor de studii și aspectele practice întâlnite în diferitele domenii în care pot activa, contribuind astfel la diminuarea cheltuielilor pe care mediul privat îl acordă formării profesionale și totodată recrutării de tineri absolvenți. Această sincronizare nu poate fi realizată decât printr-o coordonare și o colaborare strânsă dintre mediul universitar și mediul privat de afaceri sau instituții publice acolo unde este cazul.

„SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Axa Prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii la viaţa activă”, Contract POSDRU/161/2.1/G/139800, este unul dintre cele 7 proiecte europene derulate de Universitatea Hyperion timp de 18 luni.

Toate informațiile despre stadiul desfășurării acestui proiect se găsesc pe site-ul www.practicateoria.hyperion.ro.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Cum se calculează, de fapt, numărul personal pentru 2025. La ce să te aștepți în următoarele luni, zodiile care intră în magia banilor
Capital.ro
Călin Georgescu, înlocuit. A căzut cortina, secretul s-a aflat: El recunoaște că e o amenințare
Playtech.ro
Se construiește un Drum Expres pentru București. Șoseaua va avea 4 benzi de circulație, când trebuie să fie gata
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara-fantomă care a existat doar 5 zile, unde românii sunt priviți cu suspiciune. „Rusia e sora noastră”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Copiii luminii. Destinul special al celor născuți în Noaptea de Înviere
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
CAUZA morții Julietei Szönyi. Sora actriței din 'Toate pânzele sus' face dezvăluiri tulburătoare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Românii datori la ANAF din cauza contului la bancă. Fiscul te obligă să plătești. Trebuie să dai și declarație
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Ce este interzis în Sâmbătă Mare. Ziua tăcerii și a vegherii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI