Adepții dietei mediteraneene sunt mai sănătoși, confirmă zeci de studii efectuate până în prezent, ea fiind o metodă eficientă de a controla obezitatea. De altfel, dieta mediterneană ar putea fi mai eficientă decât dietele sărace în grăsimi în ceea ce privește menținerea pe termen lung a unei greutăți corporale optime.
Dieta mediteraneană promovează abundenţa fructelor şi legumelor proaspete, cerealelor integrale, uleiului de măsline, nucilor şi seminţelor, dar şi a cărnii de pasăre şi de peşte, în locul cărnii roşii, untului şi grăsimilor animale.
De asemenea, dieta mediteraneană valorizează un mod de viață activ, plimbări pe timp de soare și relații sociale bazate pe emoții pozitive.
Iată câteva trucuri simple de alimentație, având la bază regulile dietei mediteraneene!
Pâine din cereale integrale
Oricât de surprinzător vi s-ar părea, da, puteți consuma pâine, cu condiția ca aceasta să conțină conțină semințe și cereale integrale precum ovăz sau secară. Pâinea bogată în fibre ajută digestia și furnizează organismului vitamine și minerale esențiale.
Sfat: Începeți ziua cu o felie de pâine din cereale integrale peste care ați picurat câțiva stropi de ulei de măsline.
Uleiul de măsline extra virgin este ingredientul principal al dietei mediteraneene. El este bogat în vitamina E și acizi grași mononesaturați care au grijă de sănătatea inimii (vă protejează de infarct) și reduc nivelul de colesterol din sânge.
Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE.