Cele mai multe borcane de miere vandute in mod obisnuit in marile magazine contin acest produs apicol in forma procesata, incalzit la temperaturi mari si pasteurizat. Din pacate, astfel sunt eliminate enzimele benefice, antioxidantii si nutrientii esentiali. Polenul se inlatura, desi este un ingredient complex, bogat in aminoacizi.
Desi mierea comercializata in hipermarketuri este buna, se recomanda cea care nu este supusa pasteurizarii. Toti nutrientii se pastreaza, nu sunt distrusi in procesul de fabricatie. In plus, mierea vanduta de apicultori autorizati contine polen si in unele cazuri, faguri direct in borcan.
Acest tip de miere se cristalizeaza mai usor, iar in forma lichida nu este complet limpede si nu are aceeasi culoare ca cea din magazine. De asemenea, se poate sa coste mai mult, comparativ, deoarece micii producatori au mai multe cheltuieli. Cea mai buna metoda de a gasi miere de calitate este la apicultorii locali, care ofera cat mai multe informatii despre continut.
Iata doar cateva dintre felurile in care mierea poate fi incorporata si folosita, ca tratament preventiv sau vindecator pentru afectiuni comune:
Imbunatatirea procesului digestiv – mierea nu fermenteaza in stomac si poate fi folosita pentru tratarea indigestiei (una-doua linguri), dar si pentru simptome de greata (miere amestecata cu ghimbir si lamaie); in plus, este plina de prebiotice naturale, care promoveaza dezvoltarea unor bacterii benefice in intestin.
Citeşte mai mult pe curademiere.ro
Citeşte şi Remedii naturale cu miere şi scorţişoară