Ar trebui consumate doar semnintele ori intreaga planta?
In primul rand, nu uita ca semintele sunt modalitatea ingenioasa a Naturii de a conserva interiorul pretios format din acizi grasi polinesaturati si alte vitamine solubile. Asta mai inseamna si faptul ca nu trebuie sa te ingrijorezi cu refrigerarea sa. Nu trebuie decat sa le tii intr-un recipient inchis astfel incat sa fie expuse la lumina si la schimbarile de temperatura care le-ar putea degrada.
Iar daca obiectivul tau principal este obtinerea nutrientilor beneficii si a fibrelor aflate in semintele de in atunci trebuie sa le mesteci bine. In plus, ar trebui sa te hidratezi bine intrucat ele absorb bine apa.
Care este mai bun? Uleiul de seminte de in ori semintele de in?
Adevarul ca ambele variante sunt la fel de bune cand este vorba despre efectele benefice pe care le au asupra sanatatii. Le-ai putea folosi pe rand. Iata cateva lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand incorporezi uleiul de seminte de in ori chiar semintele de in in dieta:
– nu incalzi niciodata uleiul din seminte de in: toate uleiurile bogate in acizi mononesaturati si polinesaturati se oxideaza rapid cand sunt incalzite. Asta inseamna ca uleiul din seminte de in nu trebuie folosit pentru a praji ceva in el.
– fii creativ cu semintele de in: le poti adauga in smoothies ori imprastiate in salate, paste ori cereale. Insa nu uita sa te hidratezi bine atunci cand le consumi.
– contin fooarte multe grasimi sanatoase: atat omega 3 cat si omega 6, raportul fiind de 4:1 in favoarea primelor.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro