Elena Udrea: Dacă lui Oprescu i s-ar întâmpla ceva GRAV, CUI ar folosi acest lucru?

Fosta şefă PMP Elena Udrea a vorbit luni la România TV despre criza cardiacă pe care a suferit-o Sorin Oprescu în Arestul Poliţiei Capitalei, dar şi despre condiţiile din închisori. Aceasta a calificat condiţiile din închisorile româneşti ca fiind inumane şi a precizat că în Arestul Poliţiei Capitalei ar exista doar un singur medic.
Ionela Marcu
21 sept. 2015, 17:27
Elena Udrea: Dacă lui Oprescu i s-ar întâmpla ceva GRAV, CUI ar folosi acest lucru?

„Aş vrea să vă spun că aresturile şi puşcăriile din România sunt adevărate centre de tortură, cu condiţii inumane. Nu se pot trata oamenii cu o boală cronincă. Ba, mai mult, rişti să intri sănătos şi să ieşi bolnav. Oamenii sunt superficiali când vorbesc de condiţiile din puşcării.

Dacă domnului Sorin Oprescu i s-ar întâmpla ceva grav, cui ar folosi acest lucru: societăţii, statului român?”, a declarat Elena Udrea la România TV.

Elena Udrea a precizat că au murit mai multe persoane anul trecut în Arestul Poliţiei Capitalei.

„Au murit oameni în Arestul Poliţiei Capitalei, iar lucrul acesta, nefiind cunoscut, nu este dezbătut. Chiar anul trecut au fost 4 decese în Arestul Capitalei. Dacă se întâmplă să moară în puşcării, faptul acesta nu a avut nicio consecinţă”, a adăugat Elena Udrea.

„Nu înţeleg de ce România are cele mai suprapopulate puscarii din România, cele mai proaste condiţii. Când cei de la Comitetul Torturii au vizitat România au spus că sunt condiţii de Africa. Ce pericol reprezintă Oprescu dacă este cercetat în stare de libertate? De ce mai degrabă sunt arestaţi oameni cu anumite funcţii şi violatorii umbă liberi pe stradă? (…) S-a schimbat viziunea penală a statului. Această viziune nu este corectă. Când eşti acolo nu mai contezi pentru societate şi asta arată cât suntem de primitivi”, a mai menţionat fosta şefă PMP.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, dus de urgenţă la spital din Arestul Poliţiei Capitalei, după o criză cardiacă

Elena Udrea crede că în Arestul Poliţiei Capitalei există doar un singur medic care tratează persoanele încarcerate.

„Medicul de la Arestul Central încerca să facă faţă situaţiilor care apăreau. Cred că era un singur medic la Arest. Veneau oameni bolnavi cu tuberculoză, în sevraj de la droguri, cu boli transmisibile. Pentru medic era destul de riscant să cheme salvarea de ce a fost scoasă din Arest persoana pentru a fi dusă la spital”, a mai declarat Elena Udrea la România TV.

Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, a fost transportat de urgenţă la spital luni seară, după ce ar fi suferit o criză cardiacă în Arestul Poliţiei Capitalei. Pe fondul durerilor în piept acuzate de primar şi al diabetului cronic de care suferă, medicul de la cabinetul din incinta Arestului Central a decis ca acesta să fie transportat la spital. El a fost readus în arest după aproximativ o oră.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Antena 1, anunț oficial! S-a aflat data: Când începe Asia Express 2024
DailyBusiness
În atenția tuturor clienților băncilor din România: se schimbă legislația. Care vor fi noile reglementări din 2025
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
David Popovici câștigă medalia de aur la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!