Liderii UE se vor pronunţa asupra planului de relocare a 120.000 de migranţi pe continentul european. Deşi se aşteaptă ca planul să fie aprobat, sunt şi ţări care şi-au exprimatopţiunea inversă, aceea de respingere a planului de relocare şi cotelor obligarii, după cum s-a constat mai, după reuniunea miniştrilor de Interne ai ţărilor membre.
Romania, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, marţi, în cadrul JAI, împotriva obligativităţii acestor cote, informează bbc.com.
Summitul UE de miercuri se va concentra pe securizarea frontierelor Uniunii Europene, dar şi pe susţinerea ajutoarelor pentru vecinii Siriei, ţară de unde provine majoritatea imigranţilor care fuge din calea jihadiştilor Statului Islamic şi care ajunge în Europa.
Citeşte şi OECD avertizează: Criza refugiaţilor în Europa este FĂRĂ PRECEDENT şi riscă să DUREZE
Liderii UE se străduiesc să găsească un răspuns coordonat la această criză fără precedent în istorie. Pe de-o parte, premierul britanic David Cameron şi preşedintele francez Francois Hollande sunt de părere că o eventuală soluţie pentru conflictul din Siria ar fi cheia ezolvării crizei imigranţilor, iar pe de alta, există şi imigranţi care se refugiază în Europa, dar nu din motive de securitate, ci din motive economice şi pentru a cere azil în statele cele mai bine dezvoltate economic, în frunte cu Germania, după cum a afirmat purtătorul de cuvânt al premierului britanic.