Liviu Dragnea îşi lansează candidatura duminică, susţinut de majoritatea filialelor PSD

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, îşi lansează duminică, la Alexandria, candidatura la şefia partidului, fiind în acest moment susţinut de cel puţin 26 de filiale, şi avându-l contracandidat doar pe senatorul Daniel Savu, după retragerile lui Robert Negoiţă şi Şerban Nicolae.
Alina Costache
26 sept. 2015, 17:06
Liviu Dragnea îşi lansează candidatura duminică, susţinut de majoritatea filialelor PSD

Liviu Dragnea va participa, duminică, de la ora 11, la Conferinţa Extraordinară a Organizaţiei Judeţene Teleorman, în cadrul şedinţei urmând să îşi anunţe oficial intrarea în cursa pentru şefia PSD.

„Aş putea spune că nu se mai pune problema , ci se pune problema (voi face anunţul – n.r.). Duminică, la Conferinţa Judeţeană de la Teleorman, voi face anunţul. Cred că acest anunţ trebuie făcut în organizaţia din care am făcut parte şi din care fac parte şi din care voi face parte întotdeauna şi în judeţul pe care îl iubesc foarte mult”, a spus Dragnea, miercuri, potrivit Mediafax.

După această declaraţie, 19 organizaţii judeţene ale PSD au anunţat oficial, prin comunicate de presă, că îl susţin pe Liviu Dragnea la şefia partidului, în urma unor decizii luate în forurile locale de conducere. Este vorba despre Sălaj, Hunedoara, Buzău, Argeş, Bihor, Olt, Sibiu, Gorj, Galaţi, Alba, Constanţa, Maramureş, Satu Mare, Suceava, Călăraşi, Bacău, Caraş-Severin, Arad şiTimiş.

Mai mult, alte şase organizaţii au adoptat, la rândul lor, decizii de susţinere pentru Liviu Dragnea, liderii locali anunţând, pe diverse canale că recomandarea lor pentru membrii PSD este să îl voteze pe actualul lider interimar al partidului. Acestea sunt Mehedinţi, Dâmboviţa, Brăila, Giurgiu, Vaslui şi Dolj.

Liviu Dragnea trebuie să obţină şi sprijinul oficial al organizaţiei din care face parte, PSD Teleorman, potrivit statutului partidului. Liviu Dragnea este preşedintele PSD Teleorman, iar organizaţia îi va acorda, oficial, sprijinul duminică.

Astfel, în total, preşedintele interimar al PSD este susţinut, în acest moment, de 26 de organizaţii.

Mai mult, şi trei filiale de Sector ale PSD şi-au anunţat sprijinul pentru Dragnea: PSD Sector 1, PSD Sector 5 şi PSD Sector 6, însă, potrivit statutului, acestei filiale nu au drept de vot, fiind luată în calcul doar Organizaţia Municipală PSD Bucureşti, al cărui lider este Robert Negoiţă. După retragerea acestuia din cursa pentru şefia partidului, primarul Sectorului 3 a anunţat că îl va susţine pe Liviu Dragnea, însă o decizie formală nu a fost încă luată în forurile de conducere.

Liviu Dragnea are, în acest moment, un singur contracandidat rămas în cursă: senatorul Daniel Savu. Acesta a reuşit să obţină sprijinul organizaţiei din care face parte, PSD Prahova, însă nicio altă filială nu şi-a mai anunţat susţinerea pentru acesta. Potrivit statutului, Savu ar mai avea nevoie de sprijinul a alte 4 organizaţii pentru a putea candida. Data limită pentru depunerea candidaturilor în PSD este 29 septembrie.

Preşedintele interimar al PSD a declarat, joi, că singurul candidat „serios” până în acest moment este Daniel Savu, care a făcut eforturi pentru a primi sprjinul filialelor. „Eu am văzut un singur coleg care şi-a luat în serios anunţul de candidatură, domnul Daniel Savu, şi chiar îl apreciez, care a trimis mail-uri sau scrisori la toate organizaţiile judeţene, spunându-le că vrea să candideze şi întrebându-i dacă îi acordă susţinere”, a spus Dragnea.

Reacţia acestuia vine după ce Robert Negoiţă şi Șerban Nicolae şi-au retras candidaturile.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, anunţase marţi că va candida la şefia partidului, spre surprinderea liderilor PSD. Acesta a venit neanunţat la sediul partidului şi a susţinut o conferinţă de presă în care îşi anunţa intenţia, deşi, cu două săptămâni în urmă, declarase că îl sprijină pe Liviu Dragnea. Doar două zile mai târziu, însă, Negoiţă şi-a retras candidatura, declarându-şi din nou susţinerea pentru Dragnea. „Astăzi, colegul meu Liviu Dragnea şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD. În aceste condiţii, îmi retrag intenţia de a candida pentru această funcţie”, spune Negoiţă, într-o scurtă înregistrare video postată pe contul său de Facebook. „Fac parte din echipa Liviu Dragnea şi îl susţin împreună cu PSD Bucureşti în acest demers”, a adăugat el.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Încep lucrările de modernizare la un obiectiv important al României. Hidroelectrica a făcut anunțul
Capital.ro
Conducătorii auto din România au interzis. Vei fi trimis în judecată. Legea e deja în vigoare
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Elena Udrea, strigăt de disperare. Urmărită încă de Kovesi și Coldea
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
15 ani de închisoare. Legea a intrat în vigoare astăzi, 1 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Mircea Geoană neagă acuzațiile de plagiat privind teza sa de doctorat
MediaFlux
ION ILIESCU, ANUNȚ IMPORTANT! Doliu în ROMÂNIA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?