Liviu Dragnea şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PSD VIDEO

Președintele interimar al PSD Liviu Dragnea și-a anunțat duminică, oficial, candidatura la președinția partidului în cadrul conferinței județene a Organizației PSD Teleorman.
Filip Stan
27 sept. 2015, 09:17
Liviu Dragnea şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PSD VIDEO

Liviu Dragnea a participat, duminică, de la ora 11, la Conferinţa Extraordinară a Organizaţiei Judeţene Teleorman. În cadrul şedinţei, Dragnea şi-a anunţat oficial intrarea în cursa pentru şefia PSD. Organizația PSD Teleorman a fost cea care l-a propus pe Liviu Dragnea pentru această candidatură.

„Vreau să vă anunț că m-am hotărât să candidez la președinția PSD. Recunosc că nu a fost ușor de luat această decizie din mai multe motive. Unul îl știți foarte bine că se tot vorbește la televizor, despre el unii spun că această decizie a mea poate să reprezinte un risc pentru mine. Îmi asum acest risc pentru că este nevoie ca PSD să devină ceea ce am convingerea că își doresc foarte mulți să rămână un factor de stabilitate în viața politică din România, un factor de stabilitate pentru România și un factor de progres”, a declarat Liviu Dragnea, la Conferința județeană a PSD Teleorman.

Potrivit acestuia, în ultimii 10 ani în țara noastră a fost un război politic care a divizat această țară, un război care a generat scandal și confuzie, „care a frânt destine”, și care a făcut ca România să piardă atât în plan intern cât și în plan extern.

„Ceva foarte important pe care l-am învățat aici, în organizație, a fost că, asta m-a ajutat și educația, că nu poți minți în politică cu speranța că nu se va afla. Cine nu înțelege asta înseamnă că este degeaba în politică sau trăiește degeaba în acest sistem”, a precizat Dragnea.

Președintele interimar al PSD a menționat că partidul are nevoie ca în interiorul său să impună niște reguli pe care să le respecte toți și trebuie să redevină un partid care să fie perceput că are membrii cu foarte bună pregătire.

„Sunteți convinși că acest partid a propus și a susținut în pozițiile unde avea dreptul să facă lucrul ăsta, în fiecare poziție, cei mai buni oameni? Eu nu cred. Măcar să avem puterea să recunoaștem. De ce? Pentru că în partid nu s-a mai aplecat nimeni asupra gestiunii carierei. Noi nu am reușit să facem o evidență a membrilor de partid calitativă ci numai cantitativă, să știm pe fiecare domeniu ce pregătire au membrii noștri, ca atunci când partidul este pus în situația să susțină politic, să propună politic, să-l aleagă pe cel mai bun dintre cei mai buni. Abia atunci în interiorul partidului reapare încrederea și speranța tuturor, în special a celor tineri, că atât în partid cât și în funcțiile administrative ai șansa să ajungi dacă îți vezi de treabă, dacă te pregătești și dacă ești un om serios. Eu o spun ca să se știe, să nu auzim după Congres că nu s-a știut”, a mai spus Liviu Dragnea.


Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, anunţase marţi că va candida la şefia partidului, spre surprinderea liderilor PSD. Acesta a venit neanunţat la sediul partidului şi a susţinut o conferinţă de presă în care îşi anunţa intenţia, deşi, cu două săptămâni în urmă, declarase că îl sprijină pe Liviu Dragnea. Doar două zile mai târziu, însă, Negoiţă şi-a retras candidatura, declarându-şi din nou susţinerea pentru Dragnea.

„Astăzi, colegul meu Liviu Dragnea şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD. În aceste condiţii, îmi retrag intenţia de a candida pentru această funcţie”, spune Negoiţă, într-o scurtă înregistrare video postată pe contul său de Facebook. „Fac parte din echipa Liviu Dragnea şi îl susţin împreună cu PSD Bucureşti în acest demers”, a adăugat el.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'