TREI CANDIDAŢI în cursa pentru şefia PSD. Dosarele lui Nicolae Şerban şi Daniel Savu, respinse UPDATE

Senatorul PSD Şerban Nicolae s-a răzgândit şi a anunţat din nou că vrea să intre în cursa pentru şefia PSD. Nicolae este cel de-al treilea candidat care şi-a depus dosarul pentru președinția PSD. Ceilalţi doi aspiranţi la şefia partidului sunt Liviu Dragnea şi senatorul Daniel Savu. Comisia electorală centrală a PSD a respins însă dosarele lui Savu şi Nicolae, dar o decizie finală va fi luată miercuri la CEx. Dragnea ar putea rămâne candidat unic la şefia partidului. 
Alina Costache
29 sept. 2015, 10:28
TREI CANDIDAŢI în cursa pentru şefia PSD. Dosarele lui Nicolae Şerban şi Daniel Savu, respinse UPDATE

Liviu Dragnea, Daniel Savu şi Şerban Nicolae şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al PSD. Comisia electorală centrală a PSD a constatat însă că dosarele de candidatură depuse de Savu şi Nicolae nu îndeplinesc criteriile din Statut referitoare la numărul de organizaţii care trebuie să susţină candidaturile.

UPDATE Candidaturile la șefia PSD ale lui Șerban Nicolae și Daniel Savu au fost respinse de Comisia de Statut a partidului pentru că nu au îndeplinit una dintre cele trei condiții stabilite în Comitetul Executiv, informează B1 TV

Regula încălcată de cei doi prevede ca orice membru de partid care dorește să candideze la șefia formațiunii politice trebuie să aibă recomandarea organizației din care face parte și a încă altor patru organizații.

În cazul lui Daniel Savu, acesta a fost recomandat doar de organizația din Prahova. De cealală parte, Șerban Nicolae nu a avut nici măcar recomandarea organizației Mehedinți, cea din care face parte, care a decis să-l susțină pe Dragnea.

Președintele interimar, Liviu Dragnea, este susținut de 30 de organizații de partid.

Respectarea condițiilor a fost verificată de Comisia de statut, care va trimite decizia sa la Comitetul Execuctiv. Acesta urmează să valideze doar candidatura lui Dragnea, căci doar el a respectat condițiile. Totuși, există posibilitatea la miercuri aceste reguli să fie schimbate.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Daniel Savu și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al PSD, a anunțat marți președintele Comisiei Electorale Centrale a partidului, Florin Iordache.

Am primit la Comisia Electorală Centrală a PSD cele trei candidaturi — este vorba de cea a domnului Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Daniel Savu. Până la ora 17,00, vom analiza cele trei candidaturi în ideea de a respecta ce s-a hotărât la CExN, adică declarație pe propria răspundere, recomandare din partea organizației județene și minim patru recomandări din partea altor organizații județene, și vom finaliza în cursul zilei de astăzi (n.r. — marți) această analiză, iar mâine (n.r. — miercuri), în Comitetul Executiv, de la ora 16,00, vom prezenta acest raport, urmând ca în acest Comitet Executiv să se valideze candidatura pentru alegerile interne din data de 11 octombrie”, a spus Iordache, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că regulamentul prevede ca o organizație județeană să dea numai o singură recomandare unei singure persoane, dar că, în ședința CExN de miercuri, este posibil să se accepte o derogare de la aceste reguli dacă va fi necesar.

Senatorul Şerban Nicolae a decis să intre în cursă, după ce renunţase la această intenţie. 

„Am depus azi dimineață declarația de candidatură, însoțită de susținerea organizației locale din Drobeta Turnu Severin-Mehedinți. Cred că în condițiile în care se respectă statutul, candidatura mea nu ar putea să fie respinsă de partid„, a declarat Şerban Nicolae, spunând că nu dispune de susținerea a patru organizații județene.

Senatorul a dezvăluit și unul dintre motivele candidaturii. „Pe site-ul partidului s-a făcut un sindaj de opinie și până ieri la 4-5 s-a votat între cei 3 candidați. Sondajul îmi era favorabil cu 56%. Acest sondaj a fost scos de pe site. A fost un argument în plus față de ce primisem până acum ca mesaje de încurajare”, a mai spus Nicolae.

CITEŞTE ŞI Ion Iliescu: În toate partidele lumii, preşedintele e ales de către membrii delegaţi

Saptamana trecuta, senatorul anunta ca ia in calcul sa nu mai candideze, fiind nemultumit de sistemul de vot, si il acuza pe presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, ca si-a aranjat in partid in asa fel incat sa castige competitia.

Potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax, dosarele depuse de Savu şi Nicolae sunt incomplete.

Pentru a putea candida la funcţia de preşedinte PSD, un membru trebuie să aibă susţinerea a cinci filiale – a sa plus alte patru.

Comitetul Executiv National al PSD, convocat pentru miercuri, de la ora 16.00, la Palatul Parlamentului, urmează să soluţioneze dosarele de candidatură.

Pana acum, pe langa Serban Nicolae, si-au anuntat candidatura pentru sefia PSD Liviu Dragnea, presedinte interimar al partidului, si senatorul de Prahova Daniel Savu.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Spaghetele perfecte pentru toată familia. Se pregătesc în timp record
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'