Fugu, cunoscut drept „peştele umflat”, este un peşte ale cărui organe, în special ficatul, conţin o substanţă extrem de toxică, pentru care nu există antidot, potrivit jurnalul.ro.
Ackee este un fruct pe care îl consumă jamaikanii. Consumul de Ackee crud duce la îmbolnăvirea gravă a consumatorilor şi chiar la moarte.
Broasca taur. Substanţele toxice pe care le conţine duc la insuficienţa renală.
„San Nak Ji” sau „pui de caracatiţă crud” este o delicatesă coreeană. Uneori, ventuzele caracatiţei se lipesc de gâtlejul consumatorului, putând provoca sufocarea acestuia.
Sâmburii de caisă conţin glicozide cianogenice care după consumare se transformă în cianură hidrogenată. Puţină cianură nu face rău nimănui, însă dacă iubitorii de sâmburi de caisă exagerează, pot apărea probleme.
Fructul cassava musteşte de cianură. Numai că în cazul cassavei, cantitatea de cianură este mult mai mare, astfel încât consumul exagerat pune iubitorii fructului în mare pericol.
„Casu marzu” este o specialitate de brânză din Italia şi se face în felul următor: laptele de oaie este lăsat în aer liber pentru fermentare, până când devine brânză. La momentul oportun, laptele este supus acţiunii unei anumite specii de muscă, care îşi lasă ouăle înăuntru. Adevărata savoare a brânzei apare doar în momentul în care din ouă ies larvele de muscă.
Socul negru, folosit la realizarea de băuturi alcoolice şi gemuri este probabil cel mai periculos aliment din listă. Au fost puţine decese cauzate de toxinele pe care socul negru le conţine, însă consumarea fructelor crude sau a frunzelor de soc poate îmbolnăvi consumatorul.
Midiile sângerii. Simpla opărire a lor nu îndepărtează viruşii de hepatită A şi E, care abundă în aceste organisme.