Iertarea este decizia prin care renunti constient la resentimente sau la dorinta de razbunare asupra unei entitati care, intr-un fel sau altul, te-ar ranit (indiferent ca respectivul merita sau nu iertarea ta), sustine un studiu realizat de catre Universitatea din California. Din fericire, iertarea poate fi cultivata si practicata prin diverse strategii inclusiv dezvoltarea empatiei, sau prin exprimarea adecvata a propriilor sentimente.
Iată cateva dintre beneficiile mentale si fizice pe care le vei experimenta prin iertare.
Iertarea neconditionata poate creste speranta de viata
Persoanele care practica iertarea conditionata, cu alte cuvinte numai dupa ce cel care le-a ranit isi cere iertare si promite sa nu mai repete asa, pot trai mai putin comparativ cu oamenii care iarta neconditionat.
Cercetatorii de la Luther College au explicat faptul ca scuzele pot declansa procesul iertarii, insa daca „Imi pare rau” este o conditie necesara pentru a se obtine iertarea „exista sansa ca acest cuvant sa nu fie spus astfel ca procesul nu este incheiat”.
„Acest lucru se intampla pentru ca nu toti cei care ranesc sunt de acord sa recunoasca ca au gresit, indiferent de apropierea fata de cel ofensat care nu are puterea sa ofere iertarea in aceste conditii”, sustin oamenii de stiinta.
Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro