Dragnea îl vrea pe Zgonea preşedinte executiv al PSD

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seară, după Conferința județeană de alegeri a PSD Bistrița-Năsăud, că își dorește ca din viitoarea sa echipă de conducere să facă parte președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ca președinte executiv, dar și "cel puțin trei-patru vicepreședinți din Transilvania și din Banat".
Ionela Marcu
02 oct. 2015, 18:53
Dragnea îl vrea pe Zgonea preşedinte executiv al PSD

„Am spus că îmi doresc să fac o echipă cu Valeriu Zgonea pentru funcția de președinte executiv, așa cum am avut echipă cu Victor Ponta în partid, cum am acum cu Victor Ponta prim ministru. (…) Cred că este corect, firesc și eficient ca în noua echipă de conducere să fie cel puțin trei-patru vicepreședinți din Transilvania și din Banat, oameni care să fie susținuți și respectați în comunitățile lor, oameni care să ne ajute și să îi ajutăm să putem găsi calea corectă de comunicare cu cetățenii din Transilvania, care să ne ajute să înțelegem unde au fost greșelile noastre în ceea ce privește relația cu cetățenii din Transilvania. Este foarte important”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă prin oferta făcută lui Vasile Dâncu, la Cluj, de a se implica mai mult în activitatea politică, își dorește o reactivare a „grupului de la Cluj”, Liviu Dragnea a răspuns că, în opinia sa, este nevoie de spiritul acelui grup, pentru ca PSD să obțină mai multe voturi în Transilvania.

Nu știu dacă neapărat o reactivare a grupului de la Cluj, ci îmi doresc foarte mult (o reactivare — n.r.) a ceea ce a însemnat grupul de la Cluj. Este vorba despre un proiect complex al PSD, care să fie asumat pentru Transilvania, dar un proiect care să țină cont foarte mult de latura umană și de comunicare dintre partid și cetățenii din Transilvania. Pentru PSD, Transilvania este o rană deschisă și vina este a PSD, nu e vina cetățenilor de aici, nu e nici măcar vina organizațiilor de aici. Este o vină comună, pentru că nu am reușit până acum să găsim calea prin care să le arătăm acestor oameni așa cum suntem noi în realitate. (…) Cred că spiritul grupului de la Cluj, dacă va mai putea fi reinventat de Vasile Dâncu sau de alți colegi, ar fi important, dar nu numai„, a declarat Dragnea.

Valeriu Zgonea a declarat că se simte onorat de propunerea făcută de liderul interimar al partidului, Liviu Dragnea, de a se alătura viitoarei echipe de conducere a PSD din funcția de președinte executiv.

„Președintele partidului a anunțat că va prezenta echipa după 11 octombrie. Pentru mine a fost o surpriză, în cel mai important oraș, după București, din România (Cluj-Napoca — n.r.), să facă acest anunț în cadrul partidului și pentru mine este o onoare. E mult de muncă. Gândiți-vă, totuși, că președintele partidului a fost președinte executiv de foarte mulți ani și rezultatele sunt extraordinare la nivelul administrației locale și al încrederii în partid. Deci ai în spate un target ridicat extrem de sus și asta înseamnă foarte multă muncă și determinare”, a spus Zgonea.

„Împreună (cu Valeriu Zgonea — n.r.) construim noua generație de lideri ai PSD, în 2016”, a spus, la rândul său, Liviu Dragnea, prezent de asemenea la Bistrița.

Valeriu Zgonea le-a spus celor aproximativ 540 de membri de partid prezenți la Conferința de alegeri a PSD Bistrița-Năsăud că „nu este nimic ieșit din comun” ca Liviu Dragnea să devină noul lider al PSD și a făcut un apel la solidaritate.

„Nu e nimic ieșit din comun că Liviu Dragnea va fi președintele partidului. Este rău pentru dușmanii noștri politici, pentru că știu că vor pierde alegerile. Dar, dacă nu suntem solidari, dacă nu suntem uniți, s-ar putea să pierdem, s-ar putea ca cineva din nou să bage bățul prin gard”, a spus Zgonea.

La conferința de alegeri a PSD Bistrița-Năsăud au mai participat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și liderii PSD din județele Suceava și Mureș.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...