Adrian Costea este profesor de istorie din 2012 şi predă această disciplină în mai multe şcoli din mediul rural. Încântat de ideea de a îmbina educaţia non-formală cu cea spontană, el a folosit reţeaua de socializare Facebook pentru a le explica elevilor săi secretele istoriei, scrie adevarul.ro.
„Una dintre caracteristicile învăţământului modern este interdisciplinaritatea şi folosirea mijloacelor moderne de comunicare, condiţie de către inspectorii care ne îndrumă în activitatea noastră didactică. Iniţiativa mea se vrea a fi o îmbinare între educaţia non-formală (neoficială) şi educaţia informală (spontană). Am pătruns într-un mediu foarte uzitat de către elevii de toate vârstele în timpul liber: cea mai populară reţea de socializare la momentul actual„, îşi motivează profesorul iniţiativa.
Aşa a apărut în mediul virtual grupul „Lecţia de istorie # Ialomiţa”, un loc unde atât elevii, cât şi profesori din judeţ pot interacţiona unii cu ceilalţi, pe subiecte legate exclusiv de istorie.
„Comunitatea pe care iniţiat-o pe Facebook este deschisă tuturor elevilor de la şcolile din Ialomiţa, dar şi profesorilor de specialitate. Este organizată într-un mod democratic: toţi membrii au dreptul de a posta informaţii, care vor fi verificate în prealabil de administrator. Acestea trebuie să corespundă topicului grupului” susţine Adrian Costea.