Conducerea ALDE a validat calendarul de acţiuni privind alegerile locale din 2016

Conducerea ALDE s-a reunit, luni, pentru a valida calendarul de acțiuni în vederea pregătirii alegerilor locale din 2016, plecând de la premisa că acestea vor fi organizate la finalul lunii mai sau, cel târziu, la începutul lunii iunie, a anunțat copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.
Iulian Tudor
05 oct. 2015, 10:11
Conducerea ALDE a validat calendarul de acţiuni privind alegerile locale din 2016

Într-o primă etapă, ce va începe în luna octombrie și se va încheia pe data de 15 decembrie, liberal-conservatorii vor organiza o campanie la nivel național și local, „pe canalele clasice și pe online”, pentru a atrage noi membri de partid.

Am validat calendarul de acțiuni pentru pregătirea alegerilor locale din 2016. (…) Noi am mers cu o marjă de siguranță, considerând că alegerile vor fi făcute în ultima parte a lunii mai. Fie atunci, fie la începutul lui iunie. (…) Prima etapă a acestei acțiuni se constituie în campania de atragere de noi membri. Plecăm de la premisa că este nevoie de o nouă clasă politică, o clasă politică proaspătă, alcătuită din oameni care nu au niciun fel de trecut discutabil. Sunt foarte mulți oameni politici cu o imagine distrusă din cauza corupției. Prin urmare, vrem să aducem oameni noi, un suflu nou și oameni cu competențe profesionale. Începând din luna octombrie și până pe 15 decembrie vom face o campanie agresivă, aș spune, în sensul bun al cuvântului, de atragere de noi membri„, a declarat Tăriceanu, la finalul reuniunii conducerii ALDE.

El a adăugat că se are în vedere ca noii membri de partid să fie promovați în funcții de consilieri la nivel local, comune, municipii, reședințe de județ și consilii județene, însă pentru desemnarea candidaților va fi utilizat sistemul alegerilor directe.

Odată această campanie încheiată, vom trece la etapa a doua, anume alegerea candidaților. Alegerea candidaților nu se va face după procedeul bine cunoscut și împământenit în partidele din România, adică desemnare de delegați la conferințele municipale, județene, care aleg sau validează candidații. La noi, vom utiliza sistemul de alegeri directe. Fiecare membru de partid va putea să îi voteze pe cei care devin candidați la alegerile locale. (…) Acest lucru vizează un dublu scop: îi putem desemna pe cei care sunt într-adevăr cei mai buni, nu pe cei care au aranjat în partid pe bază de lobby voturile delegaților și, în al doilea rând, vrem să dăm tuturor membrilor de partid mesajul că punctul lor de vedere contează în luarea deciziilor. Deci îi responsabilizăm, îi facem părtași la luarea tuturor deciziilor importante„, a spus copreședintele ALDE.

Tăriceanu a punctat că această a doua etapă se va derula între 15 decembrie 2015 și 15 martie 2016, în acest interval de timp fiind, totodată, desemnați și reprezentanții formațiunii în secțiile de votare.

De la mijlocul lunii martie, candidații ALDE în alegerile locale, dar și reprezentanții formațiunii în secțiile de votare vor urma o pregătire fiindcă „și politica trebuie făcută profesionist”.

Faza următoare, 15 martie — 30 aprilie, este legată de pregătirea candidaților pentru alegeri. O să facem ceea ce iarăși nu se face în România: pregătirea candidaților. Foarte mulți dintre cei care candidează nu au niciun fel de pregătire politică, nu știu ce să vorbească, nu știu care sunt temele pe care să le abordeze. Până la urmă, și politica trebuie făcută profesionist. Trebuie făcută o școală. A doua categorie va fi pregătirea celor care vor participa în secțiile de votare, dar este vorba de o pregătire mai degrabă tehnică, pe baza legislației în vigoare, ca ei să știe ce responsabilități au, ce competențe au, ce pot să facă și care sunt limitele mandatului lor„, a subliniat Tăriceanu, adăugând că va fi elaborat și un îndrumar astfel încât mesajul ALDE să fie unul coerent și unitar.

Un alt aspect avut în vedere de conducerea ALDE vizează înlăturarea „modelului baronilor locali”. „Vrem să înlăturăm modelul acesta de baroni locali, care și-au constituit rețelele politice și care, indiferent de ceea ce se întâmplă, sunt în fruntea organizațiilor. Trebuie să introducem un mecanism care să permită respirația partidului, asta însemnând permanent a avea oameni de valoare și capabili să reprezinte partidul și cetățenii în raport cu problemele cu care ne confruntăm„, a susținut Tăriceanu.

DailyBusiness
Vești excelente! Se dau 55.000 de euro GRATIS de la Guvern
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă, de sâmbătă, 28 septembrie 2024, băutura pe care mulți români o adoră. Și alte produse au preț redus și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
A murit cea mai mare ACTRIȚĂ! Marea doamnă s-a stins chiar azi. Românii, în doliu
Playtech.ro
Doamne, cum arată Andreea Bănică nemachiată și în costum de baie la 46 de ani! Puține vedete au curaj să se afișeze așa
DailyBusiness
Apare în România magazinul cu prețuri extrem de mici! Românii vor da buzna!
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Cununiile, interzise sâmbăta: Mirii pot atrage asupra lor un blestem
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Cine este Maria, românca găsită moartă în grădina unei vile din Italia. Ar fi fost ucisă de un adolescent de doar 17 ani
Cancan.ro
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei sale soții. Cei doi duc o bătălie grea la tribunal pentru custodia fiului lor
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Proces în Rusia pentru un american acuzat de mercenariat în Ucraina
MediaFlux
Se DAU 500 de LEI la PENSIE! AU ANUNȚAT acum
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hermès Birkin pierde titlul de cea mai scumpă geantă din lume! Rabanne lansează geanta Nano de aur. Care este povestea acesteia?