„Sunt convins că anul acesta ne vom închide pe 4% din PIB pe educaţie. O educaţie fără bani e greu de imaginat şi dorim creşterea bugetului. Încercăm să promovăm această creştere la nivelul educaşiei şi la nivelul cercetării. Sindicatele au cerut 4,5% din PIB pentru anul 2016. Mai mult, am solicitat creştere cu 50% a bugetului cercetării. Închidem anul acesta pe 0,24% din PIB pe resursa alocată din PIB şi pe 0,14% din PIB pe resursă privată atrasă din cercetare. Avem ca obiectiv 1% pentru 2020„, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Citeşte şi Cîmpeanu: Universităţile trebuie să gestioneze pregătirea doctorală de la admitere până la final
În ceea ce privește majorările salariale în acest sector, ministrul a spus că ele ar putea să fie făcute în luna noiembrie sau decembrie.
„Calendarul majorărilor salariale va fi anunţat. În acest an se vor găsi resursele necesare pentru sistemul de salarizare, sănătate şi educaţie sunt priorităţi pentru Guvernul României. Am avansat o propunere de creştere de 10% în paralel cu acordarea titluri executorii, ultima tranşă pe 2016 si tot ce a mai rămas pe 2017, solicitarea sindicatelor a fost de acordare a unui procent de 15%. Avem execuţia bugetară pe primele 3 trimestre şi în curând vom anunţa ce creşteri salariale sunt suportabile în educaţie care e un sistem foarte mare. De la 1 noiembrie sau decembrie„, a precizat ministrul.