ALEGERI în TSD. Cine intră în cursa pentru şefia organizaţiei. Primul anunţ oficial: „Da! Mă bag!”

Trei membri ai organizaţiei de tineret a PSD şi-au anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al TSD (Tineretul Social Democrat): Gabriel Petrea, Gabriela Maria Podaşcă şi Andrei Tinu. În cursă ar putea intra şi europarlamentarul Claudia Ţapardel, însă aceasta nu a luat încă o decizie definitivă. Alegerile în TSD ar urma să aibă loc în această toamnă sau în primăvara anului 2016. 
Iulian Tudor
06 oct. 2015, 10:45
ALEGERI în TSD. Cine intră în cursa pentru şefia organizaţiei. Primul anunţ oficial:

Actualul preşedinte al TSD, Mihai Sturzu, a declarat pentru RomaniaTV.net că, deocamdată, trei colegi de-ai săi şi-au anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD: Gabriel Petrea, Gabriela Maria Podaşcă şi Andrei Tinu.

Gabriel Petrea, secretar general al organizaţiei şi viceprimar al Sectorului 6, a făcut deja anunţul oficial privind candidatura la şefia TSD Naţional.

Da! Ma bag! Mă înscriu în cursa pentru conducerea TSD cu acest gând simplu: Vreau ca TSD să fie o organizație de tineret făcută de tineri pentru tineri! Am visat la un nou TSD și acum este momentul în care el trebuie să apară!

Vreau ca TSD să arate și să se comporte ca o organizație de tineret și dacă asta înseamnă o structură mai relaxată, mai puțin rigidă, bazată pe cercuri de interes comune, nu pe ierarhii piramidale, atunci așa să fie!
Vreau ca TSD să fie locul în care membrii săi sunt prieteni unii cu alții, pentru că ierarhia ucide prietenia! Vreau ca TSD să fie o organizație curajoasă, care are forța și îndrăzneala să atragă atenția asupra problemelor tinerilor pentru că sunt și problemelor membrilor săi, nu pentru că este o sarcină de partid! Vreau ca TSD să ducă mai departe gândurile tuturor celor care au pus bazele, au crezut, au crescut și au construit în tineret și cărora le mulțumesc pentru fiecare pas înainte realizat.

Candidez la conducerea acestui Nou TSD, cu speranța că doar atacând frontal neîmplinirile vechiului TSD putem fi relevanți și utili pentru tinerii din organizație, pentru PSD, pentru stânga românească și pentru România„, a anunţat Gabriel Petrea pe Facebook.

Un alt nume care ar urma să intre în cursa pentru şefia TSD este şi cel al europarlamentarului, Claudia Ţapardel.

Eurodeputatul a declarat pentru RomaniaTV.net că nu a luat încă o decizie definitivă în acest sens. „În momentul de faţă consider că o astfel de funcţie este o mare responsabilitate. Voi lua această decizie în momentul în care vor exista discuţii despre organizarea congresului la TSD. Există această posibilitate, însă în momentul de faţă nu am luat această decizie.

Eu cred că TSD nu are nevoie doar de un simplu preşedinte, ci de o echipă foarte puternică. TSD are nevoie de un preşedinte care să adune în jurul lui o echipă de lideri puternici şi care să asigure că TSD rămâne cea mai puternică organizaţie de tineret din România. Cel mai important este ca TSD să relaţioneze mai bine cu restul tinerilor din România, să găsească soluţii la problemele lor, să construiască împreună o Românie mai bună„, a declarat europarlamentarul Claudia Ţapardel pentru RomaniaTV.net.

În ceea ce priveşte candidatura lui Gabriel Petrea la funcţia de preşedinte TSD Naţional, Claudia Ţapardel a spus că îi urează succes la alegeri, „mai ales că este un tânăr cu vechime în partid”.

Un alt candidat la funcţia de preşedinte al TSD Naţional ar urma să fie Andrei Tinu, vicepreședinte al Tineretului Social Democrat şi subsecretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Eu îmi doresc să fiu preşedintele Tineretului Social Democrat, dar cred că nu este momentul să îmi lansez acum candidatura. Nu mi-am lansat candidatura, ci doar intentia de a fi preşedintele TSD. Îmi voi lansa candidatura în momentul în care se va anunţa data Congresul TSD, dacă se va face şi când se va face.

Este nevoie de o clarificare doctrinară şi noi, tinerii, ar trebui să vorbim mai mult despre stânga moderna, stânga progresistă şi ce măsuri putem lua pentru a atrage tinerii în TSD„, a spus Andrei Tinu pentru RomaniaTV.net.

Acesta nu a vrut să vorbească despre colegii săi, care ar putea să intre, alături de el, în cursa pentru şefia TSD.

Aş prefera să nu vorbesc despre colegii mei. Sunt colegii mei şi îi respect. Împreună putem găsi cele mai bune soluţii pentru TSD şi pentru tinerii din România, în general„, a mai precizat Andrei Tinu.

Data alegerilor din interiorul TSD nu a fost stabilită încă. Actualul preşedinte, Mihai Sturzu, a precizat că acestea vor avea loc în această toamnă sau în primăvara anului 2016. Mihai Sturzu nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte al TSD, deoarece a împlinit 36 de ani.

Spynews
Cum arată părul natural al Biancăi Drăgușanu. Multe femei și-ar dori să îl aibă așa fără niciun efort | FOTO
Bzi.ro
Fiica Iuliei Albu a făcut furori în prima zi de școală! Cum a venit îmbrăcată tânăra
Fanatik.ro
Cele 6 lucruri pe care să nu le faci dacă vrei să te ocolească ghinionul în ziua de vineri, 13 septembrie. Mare atenție la al treilea
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri din România. Legea îi obligă să plătească
Playtech.ro
Alfred Bulai a ieșit din închisoare! Ce a declarat când a aflat că e cercetat în arest la domiciliu
DailyBusiness
Gata, avem BANCĂ DE ALIMENTE! E singura de acest tip din România
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa ceva, e șocant”
Spynews
Nuntă în familia lui Sorinel Copilul de Aur! Fratele lui, Adi de Adi, s-a căsătorit. Imagini de la eveniment / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu recunoaște că a înșelat-o pe Anda Călin. Cum a convins-o să îl ierte: "Nu pot trăi fără ea"
Evz.ro
Românii care ar putea ieși mai devreme la pensie. Există o singură condiție
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Fostă finalistă la Miss, ucisă ca în filmele de groază de soțul ei. Până și polițiștii s-au speriat
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Decizie de ultimă oră privind recalcularea pensiilor. Anunțul vine din partea Ministrului Muncii: „Nicio pensie..”
Capital.ro
Apare o nouă putere mondială. Vladimir Putin a anunțat: Deja 34 de țări şi-au exprimat dorinţa de a se alătura
StirileBZI
Luxemburgul caută muncitori români. În anumite domenii, salariul este de 6.000 de euro pe lună.
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă
substantial.ro
Casa Națională de Pensii clarifică discrepanțele din deciziile de recalculare a pensiilor
MediaFlux
Iau PENISIE MĂRITĂ abia în noiembrie. Cine sunt pensiorii care trebuie să aștepte
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...