ROMANIA – CANADA LIVE la CM de rugby: Stejarii caută prima victorie

ROMANIA - CANADA LIVE. Antrenorul galez Lynn Howells și-a prelungit cu doi ani contractul cu naționala de rugby a României, pe care o va conduce spre Cupa Mondială din 2019, din Japonia, potrivit site-ului oficial al Cupei Mondiale.
Romania TV
06 oct. 2015, 15:12
ROMANIA - CANADA LIVE la CM de rugby: Stejarii caută prima victorie

ROMANIA – CANADA LIVE. Meciul de rugby România – Canada, programat marți la Cupa Mondială 2015, este ca o „semifinală” pentru Lynn Howells, a declarat antrenorul Stejarilor, citat de AFP.

LIVE VIDEO AICI

Antrenorul echipei CanadeiKieran Crowley, a făcut şase schimbări în XV-le de start pentru partida de marţi cu România, din Grupa D a Cupei Mondiale de rugby care are loc în Anglia şi Ţara Galilor.

Crowley a făcut după fiecare meci acelaşi număr de schimbări. Căpitan va fi Jamie Cudmore, care va egala recordul de meciuri la Cupa Mondială, 14, deţinut de Rod Snow, în jocul de marţi, de la Leicester (18:45, ora României),

Cudmore joacă la a patra sa Cupă Mondială, un record pe care îl împarte cu Al Charron, Gareth Rees, Rod Snow şi Mike James.

Tyler Ardron, căpitanul de drept al canadienilor, este accidentat şi va rata partida cu ”Stejarii”.

Canada va alinia următorul XV: 1. Hubert Buydens, 2. Ray Barkwill, 3. Doug Wooldridge, 4. Brett Beukeboom, 5. Jamie Cudmore (căpitan), 6. Jebb Sinclair, 7. John Moonlight, 8. Aaron Carpenter; 9. Gordon McRorie, 10. Nathan Hirayama, 11. DTH Van Der Merwe, 12. Nick Blevins, 13. Ciaran Hearn, 14. Jeff Hassler, 15. Harry Jones.

Rezerve: 16. Benoit Piffero, 17. Djustice Sears-Duru, 18. Jake Ilnicki, 19. Kyle Gilmour, 20. Nanyak Dala, 21. Phil Mack, 22. Conor Trainor, 23. James Pritchard.

Primul XV aliniat de Lynn Howells este asemănător cu cel care a jucat în meciul cu Franţa, fiind făcute doar două modificări, Michael Wiringi la uvertură şi Ionuţ Botezatu pe postul de aripă.

România: 1. Mihăiţă Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (căpitan); 9. Florin Surugiu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionuţ Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu.

Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Alexandru Ţăruş, 19. Daniel Carpo, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Adrian Apostol, 23. Csaba Gal.

Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori până acum, ”stejarii” câştigând de trei ori, iar nord-americanii de două ori.

Canada a pierdut primele trei meciuri la CM 2015, 7-50 cu Irlanda, 18-23 cu Italia şi 18-41 cu Franţa, iar România a fost învinsă de Franţa cu 38-11 şi de Irlanda cu 44-10.

Deja eliminate înaintea duelului de la Leicester (18,45, ora României), Canada și România vor încerca, cu un stil de joc diferit, să obțină prima lor victorie în Grupa D. Românii, care mai au un meci, duminică, împotriva Italiei, pot spera să încheie pe locul trei ca să se califice automat la următoarea ediție a Cupei Mondiale. Pentru aceasta, ei au nevoie de victorie în cele două meciuri rămase.

„Noi am avut două obiective (înaintea Cupei Mondiale): primul, atins, a fost să arătăm că putem rivaliza cu cele mai bune echipe; al doilea a fost să obținem două succese pentru a ne califica la ediția 2019 din Japonia și să beneficiem astfel de patru ani ca să ne pregătim”, a subliniat Lynn Howells.

După ce echipa sa a rezistat o repriză împotriva Franței (11-38) și a Irlandei (10-44), tehnicianul galez e prezentat meciul cu Canada ca pe o „semifinală”.

Pentru a obține victoria, el va miza pe forța pachetului său de înaintare, la fel ca în noiembrie anul trecut, la București, la ultima întâlnire dintre cele două echipe, câștigată de România (18-9).

Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori până acum, ”stejarii” impunându-se de trei ori, iar nord-americanii de două ori.

Inițial galezul intenționa să aștepte finalul CM 2015, înainte de a lua o decizie în acest sens, dar a anunțat prelungirea colaborării la conferința de presă dinaintea meciului de marți cu Canada, din Grupa B a competiției.

Antrenorul României, contract nou înainte de Romania-Canada

Antrenorul galez Lynn Howells și-a prelungit cu doi ani contractul cu naționala de rugby a României, pe care o va conduce spre Cupa Mondială din 2019,

”Am semnat deja pentru încă doi ani. Mă bucur pentru mine, dar și pentru faptul că voi conduce România la un nivel superior, fapt care va fi interesant”, a afirmat Howells.

Howells și-a concentrat atenția în obținerea a două victorii de către ”stejari” în ultimele lor două partide din Grupa D, cu Canada (marți) și cu Italia (duminică), care ar însemna clasarea pe locul trei în grupă și calificarea automată la CM 2019. Această performanță i-ar oferi șansa de a dezvolta jocul ”stejarilor” de la bază, fără a avea grija meciurilor de calificare.

Howells se va retrage de la cârma naționalei României în 2019 și va ocupa un rol de consilier tehnic.

”Aceasta este o parte a moștenirii mele. Dacă mi-am făcut treaba sper ca până la finalul celui de-al doilea an că voi putea pune un antrenor care să conducă echipa în Japonia. Dacă voi reuși acest lucru, voi deveni consilier tehnic și aceasta va fi calea potrivit pentru dezvoltare”, a mai spus Howells.

Căpitanul naționalei României, Mihai Macovei, a lăudat contribuția lui Howells la jocul ”stejarilor”: ”Am devenit o echipă mai disciplinată cu el (Howells, n. red.) ca antrenor. Aduce un plus echipei”.

La Cupa Mondială din Anglia și Țara Galilor, România a fost învinsă de Franța cu 38-11 și de Irlanda cu 44-10.

DailyBusiness
Vești excelente! Se dau 55.000 de euro GRATIS de la Guvern
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o ai în casă toamna, dar și iarna. Alungă energia negativă, are un miros plăcut și poate fi folosită și într-o mulțime de rețete
Capital.ro
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
Playtech.ro
Doamne, cum arată Andreea Bănică nemachiată și în costum de baie la 46 de ani! Puține vedete au curaj să se afișeze așa
DailyBusiness
Apare în România magazinul cu prețuri extrem de mici! Românii vor da buzna!
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Aici sunt cei mai fericiți oameni din lume. Oricine ar vrea să trăiască în aceasă țară
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Diana a dispărut fără urmă după o ședință de yoga în aer liber. Femeie de 36 de ani a plecat de acasă pe 19 septembrie și nu s-a mai întors
Cancan.ro
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei sale soții. Cei doi duc o bătălie grea la tribunal pentru custodia fiului lor
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Deficitul bugetar urcă la 4,57% din PIB după primele opt luni din 2024
MediaFlux
Se DAU 500 de LEI la PENSIE! AU ANUNȚAT acum
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hermès Birkin pierde titlul de cea mai scumpă geantă din lume! Rabanne lansează geanta Nano de aur. Care este povestea acesteia?