„Îmi dau demisia de onoare din Biroul Politic Central al PNL. Consider că făcând parte din actuala echipă de conducere a PNL, aleasă pe lista propusă de preşedintele Crin Antonescu, nu mai sunt în măsură să fac ceea ce mi-am propus pentru cetăţenii care m-au investit cu încrederea lor. Este un gest de onoare şi faţă de cei pentru care m-am implicat în politică, dar şi faţă de preşedintele partidului„, a spus Chiliman.
El a spus că s-a consultat cu soţia sa, cu Ionel Brătianu şi cu actualii lideri de onoare ai formaţiunii.
„Am fost ales pe lista propusă de dumnealui la Congresul din 2010, atât timp cât şi-a pierdut încrederea în mine, am obligaţia să demisionez”, a spus Chiliman.
Andrei Chiliman a fost înlocuit, acum o săptămână, cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, iar Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.
Chiliman a declarat ulterior că, pentru prima oară, după aproape 23 de ani de când este membru PNL, ia în considerare „în mod foarte serios” demisia din partid. „Pentru domnul preşedinte Antonescu am două mesaje. În politică, în viaţă în general, câştigă cei care joacă şah, nu poker. Indiferent dacă voi decide să rămân în PNL sau nu, voi acţiona în conformitate cu principiile mele, care exclud manevrele politicianiste şi cuţitul înfipt pe la spate „, a spus Chiliman, într-o conferinţă de presă.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la TVR 1, referitor la faptul că Andrei Chiliman a anunţat că ia în considerare „în mod foarte serios” demisia din partid, că acesta ar trebui să se hotărască în două-trei zile, menţionând că „şi la şah există un ceas”. „Chit că-i Săptămâna Mare, cred că în două-trei zile ar trebui să ştim”, a spus Antonescu.
După anunţul intenţiei de a demisiona din PNL, primarul sectorului 1 s-a întâlnit cu Radu Câmpeanu, Mircea Ionescu-Quintus şi Călin Popescu-Tăriceanu, foşti preşedinţi ai partidului, care au încercat să-l convingă să nu plece din partid.