Fotbalul, pretext de război. Autocarul Serbiei a fost atacat cu pietre în Albania

Albania - Serbia se joacă joi seara, de la ora 21.45, în preliminariile Euro 2016, dar partida este prefaţată de incidente violente. Cel mai important de până acum a fost atacarea de către fanii albanezi a autocarului care îi transporta pe fotbaliştii sârbi la hotel.
Daniel Spătaru
08 oct. 2015, 08:20
Fotbalul, pretext de război. Autocarul Serbiei a fost atacat cu pietre în Albania

Meciul tur dintre Serbia şi Albania, disputat la Belgrad, a fost abandonat în haos, dar nici auspiciile sub care se va desfăşura partida de azi, de la Elbasan (ora 21.45), nu sunt tocmai favorabile. Autobuzul care transporta jucătorii naţionalei de fotbal a Serbieia fost atacat cu pietre la Tirana, informaţia fiind confirmată pentru agenţia Tanjug de către Savo Milosevic, vicepreşedintele Federaţiei Sârbe de Fotbal.

Citeşte şi Scene INCREDIBILE la Serbia-Albania. Jucătorii s-au luat la bătaie, o dronă a dus steagul kosovar pe stadion

Incidentul a avut loc pe drumul de la aeroport spre hotelul din Tirana unde a fost cazată naţionala Serbiei înaintea meciului de azi, din preliminariile Euro 2016. „O fereastră a autocarului a fost spartă, iar fotbaliştii s-au speriat de atacul huliganilor, dar din fericire nimeni nu a fost rănit„, a mai spus Milosevic.

Poliția albaneză a încercat să minimalizeze amploarea incidentului într-un comunicat.

O crăpătură mică a fost constatată la autocar (…) ceea ce ne face să ne gândim că a fost cauzată de o piatră aruncată de la distanță”, se arată în comunicatul poliției, care a asigurat că va ancheta circumstanțele acestui incident, pentru a descoperi autorul actului.

Citeşte şi Preliminarii EURO 2016. Irlanda-Germania, meciul zilei de joi. Programul complet şi clasamentele

În urmă cu un an, meciul dintre cele două reprezentative de la Belgrad a fost întrerupt în urma violențelor, declanșate după ce o dronă cu un steag al Albaniei Mari a survolat stadionul.

Meciul dintre echipele Albaniei și Serbiei este programat joi, la Elbasan, localitate situată la 50 km sud de Tirana, în condiții draconice de securitate, cu mobilizarea a peste 1.500 de polițiști, plus 350 însărcinați cu siguranța delegației oaspete.

Pentru prima oară în istoria competiției, Albania are o șansă reală de a se califica la un turneu final european. Naționala albaneză ocupă locul 3 cu 11 puncte în Grupa I, după Portugalia (15 puncte) și Danemarca (12), în timp ce Serbia e ultima cu un punct.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Mesaje de felicitare din partea sportivilor români pentru înotătorul David Popovici, medaliat cu aur olimpic
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!