Idei de călătorie. Top 7 cele mai ploioase oraşe şi provocările lor turistice

Nu lăsa vremea cețoasă să îți strice distracția din vacanță…află o gramadă de lucruri pe care le poți face în 7 dintre cele mai ploioase orașe din lume.
Daniel Spătaru
10 oct. 2015, 06:15
Idei de călătorie. Top 7 cele mai ploioase oraşe şi provocările lor turistice

Să te trezești în vacanță pe sunetul ploii poate fi destul de dezamăgitor… dar asta nu înseamnă că trebuie să și privești melancolic pe fereastra hotelului, așteptând să se oprească. Pentru a-ți arăta că după nori se scunde soarele, momondo.ro a alcătuit o listă cu cele mai ploioase orașe din lume și cu toate lucrurile pe care le poți face pentru a trece peste această provocare.

Koln, Germania

Cu o medie de 200 de zile ploioase pe an, dacă vizitezi Koln, este foarte posibil să nimerești niște zile ploiase. Nu te îngrijora. Din martie până în noiembrie, fie că plouă sau e însorit (și dacă nu bate prea tare vântul), telecabina funcționează și este o plimbare superbă cu o vedere panoramică asupra orașului și râului ce curge dedesubt. Și odată ce ai văzut faimoasa catedrală de sus, vei dori să te apropii și să vizitezi cea mai mare biserică catolică din Europa de Nord – vremea mohorâtă n-o face decât să pară mai impunătoare. Pentru a înveseli lucrurile, îndreaptă-te spre Muzeul de Ciocolată ca să afli tot ce se poate ști despre cacao (aici există chiar și o fântână de ciocolată gratuită), sau fă un tur al Muzeului Parfumului, de importanță istorică, unde parfumierul italian Johann Maria Farina a inventat apa de Colognia, faimoasă în întreaga lume. Fă o plimbare până la Muzeul de Arte Aplicate ca să cunoști istoria design-ului, materialor, stilurilor și colecția lor de obiecte de uz zilnic, din Evul Mediu până în zilele noastre, și încheie-ți seara cu un concert în modernul Studio 672, Stadtgarten, parcul multi-cultural și creativ al orașului.

Portland, Oregon, SUA

Seattle este recunoscut ca un oraș ploios, dar Portland îl urmează îndeaproape, pe lista orașelor ploioase din America. Din fericire, cei din Portland știu ce să facă și sunt mai mult decât pregătiți să continue distracția înăuntru. Pentru început, un loc bun este Orașul Cărților lui Powell , deschis 365 zile pe an. Având 6,300 m2 și cuprinzând un întreg cartier, se consideră cea mai mare librărie independentă din lume (de cărți noi & și vechi). Pe lângă miile de cărți de răsfoit, ai posibilitatea să asculți autori citind din cărțile lor, povești pentru copii și vizita o cameră decorată frumos, plină de cărți obscure și rare. Nu te îngrijora că te poți pierde – camerele au un cod de culori și magazinul oferă o hartă detaliată a clădirii! La patinoarul superb din lemn, pentru patinaj pe rotile, din Parcul de distracții „Oaks”, poți să te plimbi cu rolele după bunul plac – sau să te înscrii pentru o lecție de jam skating, freestyle slalom sau roller derby. Du-te la Distillery Row pentru a afla despre meșteșugul distilării și degusta (2 sau 3!) băuturi spirtoase, produse local, sau vezi un film într-unul din mult iubitele baruri cu scenă, care servesc mâncăruri calde și băutură, pe care să le iei cu tine în sala confortabilă. Cinematograful „Bagdad” este cel mai bun, dacă vrei să vezi filmele apărute recent, Cinema 21 rulează filme cu decorul aniilor ‘20 și proiectează filme de artă și Laurelhurst știe cum să-și aleagă filmele clasice.

 Hong Kong

O zi ploiasă în Hong Kong-ul zumzăitor și plin de viață este scuza perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de activitățile excentrice de interior pe care le oferă orașul. De la sărit pe trambulină și freejumping la parcuri cu panouri de cățărat, jocuri cu indicii pentru a scăpa dintr-o cameră, centre de întreceri virtuale și cafenele cu jocuri de table, există destul pentru a te distra un întreg weekend ploios și încă pe atât. Dacă vrei ceva mai discret, explorează recent modernizatul PMQ, un hub creativ, casă pentru studiourille și magazinele a peste 100 de artiști, designeri și antreprenori, sau vizitează Muzeul de Istorie din Hong Kong pentru a arunca o privire asupra moștenirii lor culturale. Orice ai face, i-ați ceaiul de după-amiază. Tradiția extrem de populară, rămasă din perioada britanică colonială este o chestiune impresionantă și exagerată la oricare din hotelurile super-elegante din Hong Kong.

Rotterdam, Olanda

Cel mai mare port din Europa și al doilea oraș ca mărime din Olanda, Rotterdam își ia revanșa din plin pentru cerul adesea gri cu priveliștea de pe malul râului, călătoriile pe mare și o viață culturală neobosită. Începe ziua ta ploioasă cu o vizită la imensa piață interioară „Markthal”, unde zeci de tarabe cu produse proaspete și mâncăruri delicioase sunt așezate sub un tavan psihedelic, acoperit cu plăci de ceramică și pictat în culori îndrăznețe, ce înfățișează fructe și legume imense, ba chiar și câte un gândac. După ce ai mâncat toate vafele cu sirop pe care le poți digera, mergi până la râu (taxiurile pe apă sunt foarte distractive), vizitează Muzeul Olandez al Fotografiei și plimbă-te prin 175 de ani de Rotterdam, suprinși în poze, pentru a descoperi cum arăta peisajul orașului înainte să fie distrus de bombardamentul din timpul celui de-al Doilea Răboi Mondial. Mai încolo, tot pe aceeași stradă, vei găsi un o clădire unică din punct de vedere arhitectural – hotelul „New York”, acolo unde erau mai demult birourile actualei linii de croazieră Holland American Line, datorită căreia mii de imigranți au fost transportați din Olanda în Lumea Nouă. Restaurantul lor, cu o vedere fantastică asupra portului, îți servește o mâncare delicioasă din fructe de mare. Un concert live într-o cafenea de jazz „Dizzy” este modul perfect de a încinge lucrurile la sfârșitul unei zile umede.

Vancouver, Canada

Cu media statistica anuală a ploilor nu prea bună, Vancouver atrage turiștii având cea mai plăcută climă din țară – și multe de făcut când se apropie furtuna. Bucură-te de ambianța cu temperatură controlată a serei „Bloedel” și privește cum macaws (papagali africani) viu colorați, zboară deasupra vegetației luxuriante de pădure tropicală. Cele peste 10,000 lucrări de artă din colecția permanentă a Galeriei de Artă din Vancouver îți vor capta atenția ore în șir, ca să nu mai menționăm și expozițiile cu opere de artă selecte, discuțiile publice și evenimentele speciale. Învârte-te pe gheață la patinoarul acoperit sau partcipă și tu la un meci de volei la plaja interioară! Pentru un drum printre minunățiile urbane și naturale din Columbia Britanică, fără să te ridici măcar de pe scaun, încearcă FlyOver Canada un simulator de zbor – cu o experiență 4 D captivantă, în care vei simți vântul prin păr și ceață pe fața ta în timp ce plutești peste valuri și piscuri muntoase, într-un montaj cu cele mai frumoas imagini ale Canadei de Vest.

Edinbourgh, Scoţia

Dacă îți rezervi o călătorie de vacanță spre Edinburgh, probabil că știi deja că va ploua. Pentru o experiență mai uscată a capitalei scoțiene, coboară în subteran pentru a explora istoria ascunsă– o rețea de străduțe și camere mici – care erau odată deasupra pământului – sau încălzește-ți oasele la Experiența Whisky-ului Scoțian unde o plimbare cu butoiul (copilăresc, dar amuzant) te poartă prin istoria și procesarea whisky-ului. Da, îți vor da să bei o gură de scotch la sfârșit. Muzeul Copilăriei te poartă prin copilăria din diferite perioade, având o gamă fascinantă de jucării, jocuri și alte lucruri memorabile. Dacă asta nu îți e pe plac, uite un pont: toate muzeele naționale din Scoția au intrare gratuită! A, și apoi urmează Castelul Edinburgh , bineînțeles.

Oahu, Hawaii, SUA

Bine, deci Hawaii este unul dintre cele mai ploioase locuri de pe Pământ. Dar temperatura medie din Oahu este între 21-29°C aproape tot anul, așa că nu prea contează asta. Dacă nu ai înotat niciodată în ploaie, ăsta este primul lucru pe care trebuie să-l încerci. Este cald, frumos și fiindcă oricum te uzi… Dacă înotul nu este pentru tine, de ce să nu încerci să cânți la ukulele (o chitară mică) sau să iei lecții de la un expert cum să dansezi hula? În multe stațiuni se tin lecții, dar Centrul Regal Hawaian din Honolulu oferă aceste lecții și multe altele zilnic și gratuit. Merită să vizitezi acvariul parțial acoperit Waikiki, care este distractiv și pentru copii, și Palatul Iolani – singurul palat regal din SUA –pentru o experiență culturală interesantă. Shangri La, moșia excentrică a moștenitoarei în vârstă și la modă Doris Duke, găzduiește o colecție impresionantă de artă islamică la care se adaugă vederea de la Black Point.

 

 

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Mesaje de felicitare din partea sportivilor români pentru înotătorul David Popovici, medaliat cu aur olimpic
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!