Vreme de COŞMAR în ţară. Accidente în lanţ, copaci rupţi, sate fără curent, trenuri întârziate VIDEO

Noapte de coşmar în Suceava, unul din judeţele aflate sub Cod Portocaliu de ninsori. Mai multe accidente au fost provocate de şoferii luaţi prin surprindere de ninsorile abundente, căzute exact ca-n toiul iernii. Traficul a fost blocat în mai multe zone, iar câteva trenuri de călători au avut întârzieri. Mii de oameni au rămas în beznă pentru că mai multe cabluri electrice s-au rupt sub greutatea zăpezii, informează România TV.
Iulian Tudor
12 oct. 2015, 05:55
Vreme de COŞMAR în ţară. Accidente în lanţ, copaci rupţi, sate fără curent, trenuri întârziate VIDEO

Imagini de iarnă veritabilă în judeţul Suceava, nu doar în zona de munte a judeţului. A nins abundent, iar stratul de zăpadă trece de 15 centimetri. S-au impus deja restricţii de circulaţie pe unele porţiuni de drum.

Mai mulţi şoferi care nu şi-au echipat maşinile cu anvelope de iarnă au făcut accidente sau au alunecat cu maşina în afara carosabilului din cauza poleiului. În localitatea Dănila, trei autoturisme s-au ciocnit după ce un şofer nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu zăpada. Un copil de 13 ani a fost rănit.

Am identificat trei maşini, toate avariate. Accidentul s-a produs din cauza neadaptării la condiţiile de drum. Din accident a rezultat vătămarea unui copil care se afla pe bancheta din spate„, au declarat reprezentanţii poliţiei.

Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, iar pe Drumul Naţional 17, la Ilişeşti, traficul a fost blocat zeci de minute după ce un copac a căzut peste un fir electric şi a rămas agăţat de-a lungul drumului.

Zeci de localităţi au rămas în beznă. Echipele de la compania de electricitate lucrează pentru a remedia problemele. Mai mult, numeroase trenuri au avut întârzieri şi de peste 100 minute, după ce copacii au căzut pe liniile de cale ferată.

Probleme au fost şi în judeţul Harghita. Circulația rutieră se efectuează în condiții de iarnă pe DN 12 C, Gheorgheni- Lacu Roșu, și DN 15, Toplița-Borsec, în urma ninsorilor care au căzut în ultimele două zile.

Șeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat că stratul de zăpadă pe cele două drumuri ajunge până la un centimetru, iar drumarii au împrăștiat, în cursul zilei de luni, aproximativ 25 tone de antiderapant. De asemenea, în cursul serii, dacă temperaturile vor scădea, se va interveni cu material antiderapant și pe alte drumuri naționale din județ, pentru a reduce riscul formării de polei.

În mai multe localități harghitene plouă de peste 24 ore, iar în zonele montane se înregistrează intensificări ale vântului.

Vânt puternic la malul mării

Vreme rea este şi la malul mării, unde plouă torenţial de câteva zile. Vântul suflă cu putere, la rafală ajungând chiar şi la 50-60 kilometri/oră. Valurile ating şi câţiva metri inălţime.

Autorităţile sunt în alertă, pregătite să intervină oricând va fi nevoie.

Neamţ: 64 de localități fără energie electrică

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile din județul Neamț iar carosabilul este umed.

Secția de Drumuri Naționale acționează pentru deszăpezire și răspândire de material antiderapant pe 7 sectoare de drum național. De asemenea, pe drumurile județene se acționează cu autolame și răspânditoare de material antiderapant.

Luni dimineață, 64 localități erau nealimentate cu energie electrică din cauza defecțiunilor apărute la 7 linii de medie tensiune. Sunt afectați de această situație peste 13 000 de oameni.

Partea de vest a județului Neamț se află sub avertizare de cod portocaliu de ninsoare și viscol în timp ce restul județului este sub cod galben de ploi și vânt puternic.

Citeşte şi Ger SIBERIAN la mijlocul lunii octombrie: Temperaturi resimţite de MINUS 30 de grade HARTA INDICELUI DE RĂCIRE

COD PORTOCALIU. În intervalul 11 octombrie, ora 13.00 – 12 octombrie, ora 10.00, în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ, stratul de zăpadă va depăşi 10…15 cm, vor fi intensificări ale vântului de peste 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

COD GALBENÎn intervalul 11 octombrie, ora 10.00 – 12 octombrie, ora 18.00, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25…30 l/mp, iar în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul Moldovei şi Dobrogea izolat 50 l/mp. În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, dar temporar vor fi şi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, dar şi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, mai ales în regiunile sudice, iar în sudul Banatului, estul Munteniei şi Dobrogea, precum şi la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h.

Procesul de răcire se va accentua, vremea devenind deosebit de rece în toate regiunile, dar cu precădere în cele extracarpatice.

Citeşte şi Moldova, acoperită de zăpadă. Imagini de la prima ninsoare a sezonului VIDEO

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Tichetele care se anulează în 30 de zile. Românii care trebuie să se grăbească
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nadia Comăneci marchează 48 de ani de la primul 10 perfect din istoria gimnasticii olimpice
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'