Intemperiile din Suceava ar putea închide şcolile

O şcoală din judeţul Suceava şi-a trimis elevii acasă deoarece nu a putut fi pornită centrala termică. 
Alina Costache
12 oct. 2015, 09:55
Intemperiile din Suceava ar putea închide şcolile

Nouăsprezece judeţe din jumătatea de est a ţării rămân, luni, sub avertizare cod galben, fiind anunţate ploi şi vânt puternic în Muntenia, Dobrogea şi Moldova, ninsori în nordul Carpaţilor Orientali şi precipitaţii mixte în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în judeţul Suceava. 

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a anunţat că în mai multe zone ale judeţului au fost instituite filtre de poliţie pentru verificarea stării pneurilor autovehiculelor, în special ale celor de mare tonaj. Constantin Harasim a spus că în funcţie de evoluţia vremii şi a stării drumurilor există posibilitatea ca traficul greu să fie restricţionat în anumite zone ale judeţului, pentru a se evita producerea unor blocaje. „Am vorbit cu cei de la Poliţie şi dacă situaţia o va impune vor fi echipaje de poliţie pentru verificarea stării pneurilor maşinilor, şi eventual pentru restricţionarea traficului greu. Depinde de evoluţia vremii. Iar dacă poleiul sau stratul de zăpadă de pe carosabil va crea probleme vom încerca să ţinem maşinile de mare tonaj în parcări pentru a nu bloca drumurile naţionale şi europene”, a spus prefectul judeţului Suceava. El a arătat că filtrele au fost organizate în special în zonele de drumuri în care au mai fost înregistrate probleme, respectiv în zona pasurilor Mestecăniş, Tihuţa sau Palma.Prefectul a mai declarat că la ora actuală echipe E.On intervin pentru remedierea avariilor şi reluarea furnizării energiei electrice în 32 de localităţi din judeţ afectate de căderile de zăpadă şi de viscol.

Potrivit lui Harasim, în comuna Horodnic de Sus, elevii de la o şcoală şi o grădiniţă au fost trimişi acasă din cauză că în lipsa energiei electrice centrala termică a unităţii şcolare nu putea fi pornită.

Aproape 300 de preşcolari şi elevi de la două unităţi de învăţământ din comuna Horodnic de Sus nu fac luni cursuri din cauza frigului. Este vorba despre Şcoala Nr. 1 din centrul comunei, la care învaţă peste 200 de preşcolari şi elevi, şi de Grădiniţa Nr. 3, în care învaţă aproape 80 de preşcolari.Primarul din Horodnic de Sus, Gheorghe Sbiera, ne-a declarat că după ce s-a consultat cu directorii unităţilor de învăţământ a luat decizia să-i trimită pe copii acasă, având în vedere că centralele termice de la şcoală şi grădiniţă nu au putut fi pornite, energia electrică fiind oprită. Gheorghe Sbiera a spus că începând de duminică alimentarea cu energie electrică a comunei a fost oprită din cauza ninsorilor şi vântului, şi nici în momentul de faţă nu au fost remediate aceste probleme. „Am dat ordin ca elevii să plece acasă. Decât să ajungă la spital mai bine să meargă acasă”, a spus primarul din Horodnic de Sus pentru Monitorul de Suceava.

Prefectul a mai spus că singurele probleme care se mai pot înregistra în perioada următoare pot fi provocate de ruperile de copaci din cauza greutăţii zăpezii. 

Din cauza zăpezii căzute pe carosabil, traficul rutier pentru autovehiculele de peste 7,5 tone a fost restricţionat pe DN 17A, între Câmpulung Moldovenesc şi Marginea.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Informație pentru cei care stau la casă. Se aplică neapărat în fiecare curte
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Mari greșeli făcute de șoferi. Se încurcă în sensul giratoriu
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație