SUTE de apartamente din Capitală, lăsate FĂRĂ căldură. O parte din bucureşteni nu au avut nici apă caldă

Cartierul Aviației din București a rămas fără căldură chiar în ziua în care primarul general interimar și directorul RADET anunțau că bucureștenii nu vor avea în această iarnă probleme cu furnizarea agentului termic. Locuitorii din din cele 33 de blocuri afectate vor fi nevoiți să stea în frig până pe 23 octombrie, respectiv 2 noiembrie, când vor fi terminate lucrările ce se efectuează la punctele termice din Aviației. Mai mult, alte sute de apartamente au rămas, marți, fără apă caldă și căldură din cauza unor avarii la rețelele de utilități din oraș.
Iulian Tudor
14 oct. 2015, 08:02
SUTE de apartamente din Capitală, lăsate FĂRĂ căldură. O parte din bucureşteni nu au avut nici apă caldă

Directorul general al RADET, Valentin Vițalariu, a declarat marți că a luat măsuri astfel încât să nu se înregistreze probleme în niciun cartier în ceea ce privește furnizarea agentului termic pentru încălzire și apă caldă menajeră. Cu toate acestea, sute de apartamente din Capitală nu au căldură, iar în unele zone au fost probleme şi în ceea ce priveşte apa caldă.

Locuitorii din cartierul Aviaţiei, lăsați în frig

Locuitorii din cartierul Aviației au rămas fără căldură chiar în ziua în care RADET a anunțat că a început să furnizeze agent termic în calorifere. 33 de blocuri sunt afectate. Iar problema nu va fi rezolvată în următoarele zile. Astfel, potrivit RADET, locuitorii din zona Aviației vor primi căldură abia pe 22 octombrie, 23 octombrie, respectiv 2 noiembrie, în funcție de stradă și bloc.

Motivul pentru care sute de bucureșteni sunt lăsați în frig până la trei săptămâni ar fi o lucrare de investiții pe care Primăria Capitalei a decis să o efectueze chiar la începutul sezonului rece, scrie b365.ro.

„În scopul îmbunătățirii calității serviciului public de termoficare Primăria Municipiului București derulează o lucrare de investiții în zona Aviației prin proiectul Modernizare RT aferente ansamblului PT 1 Aviației și PT 5 Aviației”, precizează reprezentanții RADET.

Culmea este că primarul general interimar şi directorul RADET au dat asigurări, marți, că nu vor fi probleme cu furnizarea căldurii în această iarnă şi nici nu va fi majorat tariful pentru cetăţeni.

Sute de apartamente, fără apă caldă și căldură

Mai multe avarii au lăsat, marți, sute de apartamente din București fără apă caldă și căldură. Problemele au apărut în mai multe zone din Capitală, inclusiv în centrul orașului. Întreruperile au fost cauzate de avariile apărute la rețelele secundare și la punctele termice ale RADET, dar și la rețelele ENEL și Apa Nova, scrie b365.ro.

Reprezentanții RADET au anunțat că furnizarea agentului termic va fi reluată tot în cursul zilei de marţi după soluționarea avariilor.

Luni, 12 octombrie 2015, RADET a început probele la cald necesare pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2015-2016.

„Rugăm clienţii RADET să deschidă vanele montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor, precum şi a robineţilor montaţi pe calorifere pentru a se realiza o încărcare şi o aerisire corectă a instalaţiei de încălzire.Ulterior efectuării probelor la cald, începând cu data de 13 octombrie 2015, se poate trece la furnizarea agentului termic pentru încălzire”, anunţă RADET, într-un comunicat de presă.

Directorul general al RADET, Valentin Vițalariu, a declarat că a luat măsuri astfel încât să nu se înregistreze probleme în niciun cartier.

RADET este capabilă astăzi (marţi n.r.) să realizeze furnizarea agentului termic către populație. Am luat măsurile necesare din punct de vedere tehnic, astfel încât să nu avem probleme în niciun cartier cu furnizarea agentului termic pentru încălzire și apă caldă menajeră. Singurele probleme pe care le mai avem sunt legate de cele zece intervenții majore pe care nu le-am putut realiza în vară”, a spus Vițalariu într-o conferință de presă.

El a menționat că a depus toate eforturile și îi asigură pe locuitorii Capitalei că nu vor fi afectați în niciun fel de cele zece lucrări.

Decizia furnizării agentului termic pentru încălzire se va face cu respectarea prevederilor articolului 117 din H.G. 425/1994, potrivit cărora: ” Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 – 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00-6.00″.

Citeşte şi Ştefănel Dan Marin: Garantez că bucurestenii vor primi apă caldă şi căldură în această iarnă

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Filmul Netflix care a dat peste cap toate topurile. Politica aduce mulți bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'