Fost consilier, despre primarul din Şelimbăr: „A fost Dumnezeul aici. Şi-a îmbogăţit toţi prietenii”

Un fost consilier din comuna sibiană Şelimbăr, al cărei primar este suspectat de fapte corupţie care au dus la obţinerea de foloase necuvenite în valoare de peste 114 milioane euro, spune că faptele edilului erau cunoscute de toată lumea în localitate şi că acesta era "Dumnezeul" în comună.
Iulian Tudor
14 oct. 2015, 17:17
Fost consilier, despre primarul din Şelimbăr:

Maricuţa şi cu secretara au făcut ce au vrut ei. Ei erau Dumnezeul aici. El a venit şi şi-a îmbogăţit toţi prietenii lui. Maricuţa a fost Dumnezeul aici, numai unde voia el se construia”, a declarat presei Vasile Mironescu, fost consilier local în comuna Şelimbăr, potrivit Mediafax.

La rândul său, Doru Şandru, fost viceprimar al comunei Şelimbăr, a povestit presei că ani de zile hărţile cadastrale ale comunei s-au aflat „în biroul primarului”, fără a fi puse la dispoziţia Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Mecanismul a fost simplu: în momentul în care a ajuns primar, primul lucru l-a angajat în funcţie pe fostul primar, pe Ioan Tatu. Cred că în jur de vreo zece ani Cadastrul nu a avut hărţile Şelimbărului, toate hărţile şi punerea în posesie stăteau la primar în sertar. El foarte mult timp nu a vrut să elibereze titlurile de proprietate fiindcă a mers pe un şantaj în sensul că el cumpăra terenurile până să elibereze titlul de proprietate, până ca omul să ştie unde are vechiul amplasament pe un antecontract, pur şi simplu împuternicea pe cineva să facă o procură să poată să vândă cui voia el prin fel şi fel de oameni, a declarat Doru Şandru.

Acesta se declară convins că, în acest moment, odată fiind declanşată ancheta DNA, „sute de oameni vor avea curajul să vină să vorbească”.

Sunt sute de oameni care, sunt ferm convins, că din momentul ăsta vor avea curajul să vină să vorbească, vor fi foarte multe nulităţi absolute ale contractelor abuzive care s-au făcut, sunt oameni din Răşinari, oameni din Şelimbăr, din Mohu, din Veştem, care pur şi simplu au fost constrânşi să-şi vândă terenul şi ei, de fapt, nu ştiau unde au terenul, nu l-au văzut niciodată„, a mai spus Doru Şandru.

Acesta a explicat că multe terenuri au fost obţinute abuziv şi de la saşi plecaţi în Germania care au fost convinşi să-şi cedeze terenurile pe sume derizorii.

Cu saşii din Germania, au mers în Germania, au făcut nişte procuri, le-au dat nişte bani la oameni, i-au minţit că nu mai au teren şi oamenii şi-au vândut terenuri pe bani puţini, i-au făcut lui sau cui trebuia nişte procuri şi au venit şi şi-au luat terenuri foarte importante, cu poziţii foarte bune, pe care el, ulterior, prin oamenii lui le-a vândut la preţuri exorbitante, de milioane de euro”, a explicat fostul viceprimar din Şelimbăr.

Potrivit acestuia, „Maricuţa este cel mai bogat primar din România”. „Eu zic că, la ora actuală, Maricuţa este cel mai bogat primar din România, prin terenurile pe care le deţine prin interpuşii lui şi chiar prin banii pe care îi are. La proprietatea lui de pe DN 1, noi îi spunem Casa Poporului, fiindcă de multe ori l-am asemuit cu Ceauşescu, şi are o mentalitate ca Ceauşescu, totul sau nimic, şi un om care gândeşte în felul ăsta a trebuit să-şi facă o super casă, cred că are o valoare de peste 3-4 milioane de euro investiţia respectivă, de multe ori ne-am pus întrebarea şi cum de a avut curajul să o construiască, că din salariul de primar chiar nu ştiu cum poţi să-ţi construieşti aşa ceva. Cred că, personal, nu are niciun teren, el foloseşte câteva persoane apropiate prin care lucrează şi cred că are în jur de 200 de hectare numai pe Şelimbăr”, mai spune Doru Şandru.

El susţine că „abuzurile” primarului erau cunoscute de toată lumea. „Abuzurile lui erau ştiute de toată lumea, toţi oamenii îngenuncheau în faţa lui, a ştiut să-i cumpere, avea un mod extraordinar de a cumpăra oamenii, începând de la o sticlă de vin, o sponsorizare de doi bani, până la a da locuri de casă. Aici a fost un joc foarte important în ultimii opt ani de zile, că mulţi oameni cu funcţii în Sibiu îsi făceau mutaţii pe Şelimbăr şi li se dădeau copiilor lor locuri de casă şi, în felul acesta, într-un fel îi cumpăra, când avea nevoie de ei îi suna şi le cerea protecţie”, mai spune Doru Şandru.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Comuna puternic industrializată din România de care s-a ales praful. Este localitatea natală a lui Nicolae Ciucă
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Marele coșmar al șoferilor. Pot fi pedepsiți, chiar dacă nu au greșit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Noua alertă a autorităților din Germania privind contaminarea apei potabile într-o bază militară
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...