Un liceu din România, premiat la Bruxelles pentru promovarea educaţiei antreprenoriale

Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt a fost premiat de JA Europe la Bruxelles pentru promovarea educatiei antreprenoriale.
Roxana Gagiu
16 oct. 2015, 09:36
Un liceu din România, premiat la Bruxelles pentru promovarea educaţiei antreprenoriale

11 scoli din 11 state europene, printre care si Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt, au primit premiul „Scoala antreprenoriala 2015” (The Entrepreneurial School Award), in cadrul unei ceremonii ce a avut loc ieri la sediul Parlamentului European (PE) din Bruxelles. Distinctiile au fost acordate de organizatia Junior Achievement (JA) Europe in urma unei evaluari, realizate la nivel national si european, a celor mai bune unitati de invatamant in domeniul educatiei antreprenoriale.

Liceele au fost selectate in baza mai multor criterii, precum includerea unei viziuni si a unei strategii in procesul de educatie antreprenoriala, alocarea de resurse specifice, formarea profesorilor sau implicarea comunitatii locale si a sectorului de business. Aceste criterii urmaresc obiectivele Europa 2020 – Strategia de dezvoltare a Uniunii Europene, ce isi propune sa creasca inovarea si creativitatea, inclusiv prin antreprenoriat, la toate nivelurile de educatie si training.

„Este un premiu care ne onoreaza, dar ne si obliga sa promovam valorile, spiritul inovator antreprenorial si, nu in ultimul rand, bunele practici insusite de la colegii europeni. Misiunea organizatiei noastre este sa cream cetateni europeni, competitivi pe piata muncii, sa dezvoltam aptitudini pentru angajare si mai ales spiritul inovator specific mentalitatii antreprenoriale. Facem asta prin proiecte si parteneriate nationale si internationale in medii educationale si de afaceri. Prin ele dezvoltam competente profesionale IT, de cetatenie activa, de comunicare si leadership”, a spus Daniela Neamtu, directoarea Colegiului National de Informatica din Piatra Neamt.

Liceul a fost nominalizat in competitia europeana datorita participarii in programele educationale implementate gratuit de organizatia JA Romania si a initiativelor de promovare a antreprenoriatului.

Ceremonia de premiere a avut loc in prezenta mai multor membri ai PE, oficiali ai Comisiei Europene si consiliul director al JA Europe. Au fost premiate 11 scoli din Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia si Marea Britanie. Ceremonia a fost gazduita de Michaela Sojdrova, membra a PE.

„Sprijinul Parlamentului European reprezinta o resursa cheie pentru educatia antreprenoriala in Europa, avand in vedere publicarea raportului , ce solicita statelor membre UE ca, impreuna cu autoritatile regionale si locale, sa incurajeze si sa sustina initiativele de promovare a culturii antreprenoriale in randul tinerilor”, a spus Caroline Jenner, CEO JA Europe.

Reprezentantii Colegiului National de Informatica din Piatra Neamt considera ca educatia antreprenoriala inseamna nu numai pregatirea pentru a administra o companie, ci si modul in care pot fi dezvoltate abilitati si cunostinte antreprenoriale ce ajuta tinerii sa-si puna ideile in practica. Conducerea liceului promoveaza educatia antreprenoriala, integrand-o in procesul didactic la nivelul tuturor materiilor. Rezultatele acestor masuri sunt evaluate prin testari periodice.

Spynews
Ai văzut-o pe fetița din imagine? Dacă da, sună la 112! Alexia are 13 ani și a dispărut / FOTO
Bzi.ro
Diana Munteanu, pictorial provocator la plajă, la 45 de ani! S-a fotografiat în costum de baie și i-a înnebunit pe fani!
Fanatik.ro
Aparatul din bucătărie care este plin de bacterii. Nu le omoară nici radiațiile
Capital.ro
Elena Udrea e despărțită de Adrian Alexandrov. Ce a făcut tatăl fiicei sale (FOTO)
Playtech.ro
ȘOCANT Cum a ajuns să arate acum Gabriela Szabo. Este de nerecunoscut la 48 de ani
DailyBusiness
Guvernul trebuie să aibă grijă de pensionari! Este posibil ca aceștia să piardă cardurile sociale
Adevarul
Pastila „Super Mario”, „specialitate” cu potențial letal vândută de „Dana Marijuana”. „Traficanții olandezi o produc special pentru copii”
Spynews
Cristian Marinescu și Deni Stavăr de la Mireasă, ceartă aprinsă în fața tuturor. De la ce a pornit totul. Cum a reacționat Antonia, fosta iubită a bărbatului
Spynews
Bunicul Luizei Melencu, mărturisiri uluitoare. Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe adolescenta de 18 ani
Evz.ro
Imaginile care au răvășit-o pe Elena Udrea. Numără zilele la Târgșor. Foto
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Regina lui Salam, mega-mulată și super-dotată! Roxana Dobre, ieșire-fulger pe Nordului cu…
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Leguma banală din România, vedetă pe piețele internaționale. Prețul ajunge până la 8 lei pe Kilogram
Capital.ro
Pierzi banii de la stat. Este obligatoriu să aștepți 120 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
"O tragedie, păcat". Și-a ucis unchiul pentru a o salva! Un tânăr din Mehedinți riscă să meargă la închisoare după ce l-a lovit mortal pe bărbatul care îi bătea bunica
substantial.ro
Femeie din Câmpulung dispărută în Turcia, dată în urmărire internațională
MediaFlux
Donald Trump a fost DEPĂȘIT! CIFRA DUBLĂ cu care l-a ÎNVINS Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...