Astfel, cu cele 18 milioane de euro, Primăria Sectorului 2 a atras de peste trei ori mai mulţi bani europeni comparativ cu Primăria Generală a Capitalei care a accesat doar 5,7 milioane de euro, conform datelor oficiale.
Printre proiectele depuse de Primăria Sectorului 2 care au obţinut finanţări europene se numără un sistem de supraveghere video şi management informaţional pentru creşterea siguranţei sociale, crearea unui parc de utilitate publică în cartierul Ion Creangă, modernizarea a 24 de străzi în zona Baicului, înfiinţarea unui centru de servicii sociale pentru persoanele vârstnice, reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru Colegiul Naţional Iulia Haşdeu şi pentru Liceul Teoretic C.A. Rosetti etc.
În afara celor 18 milioane de euro atrase în 2011 prin Programul Operaţional Regional, Primăria Sectorului 2 are în derulare unui plan investiţional mai amplu, tot prin finanţări externe, denumit Planul de Dezvoltare Durabilă.
Prin volumul fondurilor europene atrase, Sectorul 2 se situează pe primele locuri în ţară, 30% din bugetul local al Primăriei Sectorului 2 fiind acoperit din fonduri europene dedicate investiţiilor.