Display-ul fără atingere are în spate o tehnologie care constă în alternarea unor straturi ultra-subţiri de acid fosfatoantimonat-un cristal solid la temperatura camerei-şi nanoparticule de dioxid de siliciu sau dioxid de titan, scrie descopera.ro.
Când degetul se apropie la câţiva milimetri de ecran, umiditatea din moleculele de apă emise de porii pielii umane este transformată în câteva milisecunde de aşa-numitele cristale fotonice, într-un semnal electric sau o schimbare de culoare.
Citeşte şi Samsung a lansat al doilea smartphone cu sistem de operare Tizen
Cu ajutorul noii invenţii, murdărirea display-urilor smartphone-urilor, tabletelor şi notebook-urilor va fi de domeniul trecutului. Oamenii de ştiinţă au spus că afişarea „touchless” are şi beneficii igienice pentru dispozitivele digitale folosite în locuri publice, cum ar fi bancomatele şi distribuitoarele automate de bilete.
Singurul inconvenient este că ei nu au menţionat când se va putea trece la producţia în serie a acestor display-uri „touchless”, ceea ce înseamnă că va mai trebui să aşteptăm noile gadge-uri vor fi dotate cu aceste ecrane.