„Revenind la povestea cu vila de la Eforie, de fapt o construcţie improprie, în stare de degradare, habar nu aveam – şi nu era neaparat treaba mea să ştiu pentru că era gestionată de o societate a ministerului – că a fost închiriată de o fundaţie din care făcea parte şi Mircea Băsescu. Au renunţat la ea probabil pentru că acolo nu se putea desfăşura niciun fel de activitate. Era o vilă care era aproape în ruină”, a declarat Elena Udrea la România TV.
Citeşte şi: Cum a fost modificată vila din Eforie, care apare în dosarul Elenei Udrea: Dezvăluirile unei foste angajate
Fosta şefă PMP a precizat că nu a vorbit niciodată cu Mircea Băsescu despre vila din Eforie Sud.
„Nu ştiu ce s-a întâmplat înainte de 2009. La momentul în care am preluat ministerul Turismului şi am luat decizia să vindem toate activele pe care le deţinea în turism acesta era unul din motive: faptul că erau condiţii improprii şi altul că nu statul trebuie să facă turism în România. Nu ştiu dacă domnul Băsescu a făcut parte dintr-o fundaţie care a deţinut vila. (…) Niciodată nu am vorbit cu Mircea Băsescu un subiect ca acesta„, a precizat Elena Udrea.
Cu privire la respectiva vilă din Eforie Sud s-a speculat că aceasta ar fi aparţinut unui ONG deţinut anterior de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Firma care a achiziţionat imobilul, SC Romlit Spectrul SRL, îl are ca unic asociat pe Liberiu Tudor Breazu, om de încredere al Elenei Udrea, care a administrat şi firma care a luat în arendă terenurile lui Traian Băsescu din comuna Nana, Călăraşi, inculpat şi el alături de fostul ministru Al Dezvoltării Regionale şi Turismului în dosarul „Gala Bute”.
Potrivit procurorilor DNA, toate faptele din noul dosar deschis pe numele Elenei Udrea au legătură, printre altele, cu Vila Săbărel din Eforie Sud. Construcția era în patrimoniul SC Carmen Silva 2000 SA atunci când Udrea a cerut să fie vândută sub prețul pieței.